Haberler

Midyat'ta Kent Müzesi'ne Yoğun İlgi

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan Kent Müzesi, antika meraklıları ve turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan Kent Müzesi, antika meraklıları ve turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Kent Müzesi Müdürü Murat Üstün AA muhabirine yaptığı açıklamada, Midyat'ı gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri mekanın kent müzesi olduğunu belirterek, günde ortalama 250-300 kişinin müzeyi ziyaret ettiğini bildirdi.

Müzede; Sümer, Akad, Mittani, Hitit, Asur, İskit, Babil, Pers, Roma, Bizans, Arap, Selçuklu, Artuklu ve Osmanlı dönemine ilişkin günlük yaşamda kullanılan önemli materyallerin sergilendiğini söyleyen Üstün, şunları kaydetti:

"Yıllar önce han olarak işletildiğinden aslına uygun olarak, antika meraklılarının doldurduğu iş yerleri de yer alıyor. Yıllardır eski halı, takı, tespih, ev eşyası, mangal, saat gibi tarihe mal olmuş antik değere sahip ürünleri pazarlayan esnaf da yer alıyor. Esnafımız, Midyat'ın tarihi hanında açtıkları iş yerleriyle ilçenin ekonomisine katkıda bulunuyor. Bu tarihi kent müzesinde ilçeye ait fotoğrafların yanı sıra halı, kilim, takı gibi gündelik yaşama ait zengin ürün yelpazesiyle donatılmış mekanlar bulunuyor. Gümüş telkari, halı ve kilim tezgahları ile dükkanlarının bulunduğu handa antika dükkanı işletenler yer alıyor. Bu da gelen yerli ve yabancıların daha da ilgisini çekiyor."

Kent Müzesi'ni arkadaş grubuyla gezmeye geldiğini belirten Özlem Akbulut ise

"Midyat'ın tarihi güzelliklerini görmeye geldim. Çok beğendiğim bir kent oldu. Kent Müzesi ise beni farklı bir şekilde etkiledi. Müzede antik dönemlere ait birçok malzemeyi görmek beni heyecanlandırdı. Herkese buraya gelip kent müzesini ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Muhabir: Selahattin Erol/Necdet Doğruyol/Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - MARDİN

Kaynak: AA / Yerel

İzmir Sanat Kültür İnceleme Ve Tanıtım Derneği Mardin Midyat Roma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title