Haberler

Mickey'ler Hayalleri Gerçeğe Dönüştürdü

Güncelleme:

Forum İstanbul, Disney Türkiye ve Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye'den çok özel bir proje

Ünlülerin tasarladığı Mickey'ler hayalleri gerçeğe dönüştürdü

Mickey'nin Hayal Gücü Atölyesi isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ünlüler tarafından tasarlanan 100'den fazla Mickey heykelciği, hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden çocukların dileklerini

gerçekleştirmek üzere, renkli ve eğlenceli kişiliklere büründü.

Dünya çocuklarının en sevdiği çizgi film karakteri Mickey Mouse, Forum İstanbul, Disney Türkiye ve Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye işbirliğiyle gerçekleşen "Mickey'nin Hayal Gücü Atölyesi Projesi" kapsamında çok renkli ve eğlenceli kişiliklere büründü.

Aralarında Ajda Pekkan, Ayşe Arman, Engin Altan Düzyatan, Ertuğrul Özkök, Nebahat Çehre Rüştü Reçber, Saba Tümer, Sunay Akın, Şahan Gökbakar ve Tuba Ünsal'ın da bulunduğu sanat, spor, medya ve cemiyet dünyasından ünlü isimler tarafından tasarlanan Mickey heykelcikleri, 13 Nisan'da Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenen özel bir davette beğeniye sunuldu.

Mickey heykelciklerinin satışından elde edilen gelirin tamamı, 3-18 yaş arası hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden çocukların dileklerini gerçekleştirmek üzere Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye'ye bağışlandı.

Forum İstanbul, Disney Türkiye ve Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye çocuklar için buluştu

Konukların, ünlüler tarafından adeta baştan yaratılan Mickey Mouse heykelciklerini büyük bir beğeniyle inceledikleri davette konuşma yapan Forum İstanbul Pazarlama Direktörü Binnaz Dinçer, "Bizler çocuklarımızı hep mutlu etmeye çalışıyor, hep mutlu görmek istiyoruz. Fakat maalesef, küçük bedenlerinde hastalıkla mücadele etmek zorunda olan çocuklarımız da var. İşte biz, bu çocuklarımızın da yüzlerini güldürmek için el ele verdik. Onlara hayatta hiçbirşeyin imkansız olmadığını göstermek üzere, dileklerini gerçekleştirmek istedik" diye konuştu.

Disney Türkiye adına bu anlamlı projeye dahil olmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getiren The Walt Disney Company Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Ülke Müdürü Sinan Ceylan, "The Walt Disney Company olarak, uluslararası Make-A-Wish® Vakfı ile 33 yıldır sürdürdüğümüz işbirliğimizi, Türkiye'de de hayata geçirmekten memnuniyet duyuyoruz. Disney Türkiye olarak, 'Sihri Paylaş' temasıyla Nisan ayı boyunca sunduğumuz etkinliklerin şüphesiz en özel ve anlamlısı olan Mickey'nin Hayal Gücü Atölyesi ile sihrimizi çocukların dileklerini gerçekleştirmek için kullanmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Carole Hakko da duygularını, "Öncelikle misyonumuza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Forum İstanbul ve Disney Türkiye'ye derneğimiz ve dileklerinin gerçekleştirilmesini bekleyen çocuklarımız adına çok teşekkür ederim. Etkinliği organize eden ve buralara getiren muhteşem ekip sayesinde sadece Türkiye'de değil, bildiğim kadarıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir ilke imza attık. Ama bütün bu emeklere değdi, çünkü bu sayede birçok çocuğumuzun dileğini yerine getirebileceğiz" şeklinde ifade etti.

Ünlü isimler, Mickey'i yeniden yarattı

Çocukların hayallerini gerçekleştirmek için destek veren ünlülerden Rüştü-Işıl Reçber, Derya Baykal, Feryal Gülman, Büşra Pekin, Romina Hakko, Dalia Garih, Mirgün Cabas ve kızı, Tuğba Ünsal ve kızı Sare, Murat Başoğlu, Sitare Akdilek, davete katılan konuklar arasındaydı. Toplam 148 adet Mickey heykelciğinin sergilenerek satışa sunulduğu davette tasarımlar, konuklardan yoğun ilgi gördü.

Eşi Hakan Eratik'le birlikte Hacivat-Karagöz şeklinde Mickey tasarlayan ünlü sanatçı Yeşim Salkım, "Ben Karagöz'ü seçtim, eşim de Hacivat'ı tasarlamak istedi. Geleneksel Türk gölge oyunu karakterleri olmaları, seçimimizde önemli rol oynadı. Ayrıca Karagöz ve Hacivat her yaşa ve her kitleye hitap ediyor" dedi.

İyi niyet elçisi olduğu Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye'nin de içinde bulunduğu projeye katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten ünlü kaleci Rüştü Reçber de tıpkı kendisi gibi milli takım formalı bir Mickey tasarladı. Reçber, "Türkiye'de binlerce hayati tehlike taşıyan hastalıkla mücadele eden çocuğumuz var ve Dernek olarak elimizden geldiğince çocuklarımıza sihirli bir gün yaşatmanın çabasındayız. Daha çok maddi yardımla daha çok çocuğun dileği yerine geleceğinden herkesi desteğe çağırıyorum" diye konuştu.

Cemiyet dünyasının ünlü isimlerinden ve Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye'nin Yönetim Kurulu Üyesi Revna Demirören ise şöyle konuştu: "Bir Mickey heykelciği tasarlamam istendiğinde, aklıma Mickey karakterinin özdeşleştiği iki şey geldi hemen. Bunlar da çocuklar ve iyilik... Bu iki unsur da bana mutluluğu çağrıştırdığı için Mickey neden 'Melek' olmasın diye düşündüm ve Mickey'den bir melek yarattık..."

Hayata geçirdiği 'Oyuncak Müzesi' ile çocukları geçmişten gelen yüzlerce oyuncakla buluşturan Sunay Akın da Mickey'nin kendisine İstanbul Oyuncak Müzesi için Mickey Mouse'un üretilen ilk oyuncağını satın aldığı anı hatırlattığını belirtti.

Herkes hayalindeki Mickey'i yaratabilir

Hayalindeki Mickey heykelciğini tasarlamak isteyenler, 20-23 Nisan tarihleri arasında Forum İstanbul'da LETS Kırtasiye Ürünleri'nin katkılarıyla gerçekleşecek Mickey'nin Hayal Gücü Atölyesi'nde buluşacak. Ayrıca, ünlüler tarafından tasarlanan Mickey heykelcikleri de bu tarihler arasında Forum İstanbul'da sergilenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rüştü Reçber İstanbul Türkiye Tut Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title