Haberler

MHP'de Kriz Çıkaran HUDER Başkanı: Bahçeli Başkanlık Sistemine Yeşil Işık Yaktı

Güncelleme:

Devlet Bahçeli ile özel bir görüşme yapan HUDER Başkanı Kaya, "Bahçeli, başkanlık sisteminin kötü bir şey olmadığını, anayasa için uzlaşma sağlanabileceğini söyledi" dedi.

MHP Lideri Bahçeli ile görüşmesi çeşitli spekülasyonlara sebep olan HUDER Başkanı Hüseyin Kaya görüşmenin perde arkasını ve içeriğini anlattı. Görüşme talebinin Bahçeli'den geldiğini söyleyen Kaya, Bahçeli'nin başkanlık sisteminin kötü bir şey olmadığını belirttiğini, anayasa için uzlaşma sağlanabileceğini ve meclisten geçebileceğini kaydettiğini açıkladı.

"NEZAKET GÖSTERİP BİZİ ARADI"

Ankara kulislerinde tartışmalara ve çeşitli spekülasyonlara yol açan görüşmenin perde arkası ortaya çıktı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile dün özel bir görüşme yapan Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Başkanı Hüseyin Kaya, yaptığı açıklamada görüşme talebinin Bahçeli'den geldiğini bildirdi. Kaya "Sağ olsun nezaket gösterip bizi aradı, arayınca da icabet etmemek olmazdı. Hazırlıksız yakalandık, gittik. Fotoğraf çektirdik" diye konuştu.

"BAHÇELİ BAŞKANLIĞA YEŞİL IŞIK YAKTI, ANAYASA İÇİN UZLAŞMA SAĞLANACAĞINI SÖYLEDİ"

Bahçeli ile " Türkiye'nin hukuk ve terör sorununu, Türkiye'nin bize ait bir metinle yönetilmesi gerekliliği" üzerine konuştuklarını dile getiren HUDER Başkanı Kaya görüşmeyle ilgili şunları anlattı:

"Sayın Bahçeli'nin cümlelerinden, Türkiye'nin daha iyi bir yönetim şekliyle yönetilmesi konusunda bir düşüncesi olduğu izlenimi edindik. Daha önce de anayasanın Meclis'ten çıkabileceğini söylemişti bize. Bir uzlaşma sağlanabileceğini söylemişti. Başkanlığın kötü bir şey olmadığını ve fakat başkanın tasarrufuyla ilgili sıkıntıların oluşabileceği kaygısı dışında sistem olarak başkanlığın olmaması yönünde bir şey söylemedi. Biz de aynı doğrultuda görüşlerimizi ilettik."

"BAŞARILAR DİLEDİK"

Kaya, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararıyla ilgili Devlet Bahçeli'ye bu süreçte başarılar dilediğini bildirdi.

"Kendisi hürmet ettiğim sevdiğim bir lider" diyen Kaya, "Türkiye'de alışık olmayan siyasetçi tiplerinden biridir. Kamu yararı, kendi parti yararından önde olması noktasında fedakârlık gösteren istisnai siyasetçilerdendir. Böyle davranan bir siyasetçiye de siyasi mülahazalar dışında bir sevgi bir yakınlık kurmak, STK olarak şahıs olarak bizim görevimiz olarak düşünüyorum. Mahkemenin kararıyla ilgili Bahçeli daha önceki açıklamalarının dışında bir açıklamada bulunmadı. MHP ile ilgili kaygılarını veya yapılması gerekenleri tekrarladı bize. Özel bir şey söylemedi" diye konuştu.

BAHÇELİ BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI ÇIKIYOR

Bahçeli, başkanlık önerisine ilk günden beri karşı çıkıyor. Hatta Bahçeli, "Başkanlık Sistemi önerisiyle gelinirse MHP yeni anayasa hazırlığına sıcak ve olumlu bakmayacak." demişti. (Kaynak: Karar)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Devlet Bahçeli Türkiye Politika Güncel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

500

Yorumlar (8)

BU ADAM GİTMELİ:

BU ADAM ORDA KALMAK İCİN HERŞEY YAPAR

8
0
yanıtYanıtla
islam:

bitik boşçeli defolllllllllll

7
0
yanıtYanıtla
Ahmet Yıldırım Mobil-IOS:

Gitmeden saraya kıyak

5
0
yanıtYanıtla
bu sefer olmayacak:

akp Bahçeliyi MHP''de tutmak için her yolu deniyor. Ama boşuna gibi sanki.

4
0
yanıtYanıtla
metin-x:

Bahceli MHPyi cemaatin eline birakamam diyorsun. . . . Bakanlarin hepsini sen atadin demekki cemaate ve Recepe hizmet ettigini itiraf ediyorsun )))))))

1
0
yanıtYanıtla
abdullah aktaş:

YILARCA MEHEPEYE GÜVENMEYİN AKP AYAKDA TUTAN MEHPEDİR DEMİŞDİM İŞDE GÖRDÜNÜZMÜ ORTAYA CIKDI SÖYLEDİKLERİM BU ADAM DİYERLERİN DEN DAHA TEHLİKELİ HÖKÜMETİ KURMADIGINDAN ANLAMADINIZMI CAHİLER ŞAŞGINLAR

0
0
yanıtYanıtla
tarik:

bu ölü adam hala mı konusuyor.

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bahçeli yazık günah artık aç şu mhp nin önünü neden bırakmıyorsun koltuğu başarısız oldun. hdp bile senden daha fazla milletvekili çıkardı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title