Haberler

Mhp'li Yeniçeri: Tutanakların Sızmayan Bölümü Daha Vahim

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Sızan tutanaklar, görüşmelerin tamamı değildir MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Sızan tutanaklar, görüşmelerin tamamı değildir.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Sızan tutanaklar, görüşmelerin tamamı değildir MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Sızan tutanaklar, görüşmelerin tamamı değildir. Malum merkezler tarafından rafine edilmiş, masumlaştırılmış ve makulleştirilmiştir" diyerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "İddia ettiği gibi silah bıraktırma gibi hayırlı bir iş yapılıyorsa, bundan milletin haberdar olmasından kim, niye korkmaktadır?" dedi. Elinde tutanakların olmadığını belirterek,"Keşke olsaydı ama bize gelen duyumlar böyle. Ciddi duyumlar var. Orada Türk-Kürt nüfusu eşit olacak" iddiasında bulundu.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Yeniçeri, İmralı ile yapılan görüşme tutanaklarının kimin sızdırdığının önemli olmadığını, içeriğinin tartışılması gerektiğini savundu. Yeniçeri, "İmralı'daki caniyle yapılan görüşmeleri meydan okurcasına Türk milletine dayatanların bu sızıntıdan şikayet etme hakları yoktur" diyerek şöyle devam etti:

-İMRALI TUTANAKLARI-

"Türk milletinin istiklal ve istikbalini etkileyecek böyle bir görüşmeden haberdar olma hakkı engellenemez. Kaldı ki millet adına İmralı'da Erdoğan'ın iddia ettiği gibi silah bıraktırma gibi hayırlı bir iş yapılıyorsa, bundan milletin haberdar olmasından kim, niye korkmaktadır? Var sayalım ki, bu sızdırılan tutanaklarda İmralı canisi iblis Öcalan'ın 'şu kadar insan kanı döktük, pişmanız. Artık kana doyduk ve insan öldürme makinesi haline gelen teröristlerimizi önce Kuzey Irak'a çekeceğiz, sonra da silah bırakacağız ve hükümetin gösterdiği yoldan yürüyerek militanlarımızı adalete teslim edeceğiz' demiş olduğu yazılı olsaydı, bundan Başbakan Erdoğan rahatsız olur muydu?

Bu tutanaklar, İmralı'daki caniyle yapılan görüşmelerin Başbakan Erdoğan'ın dediği gibi yalnızca teröristlerin silah bırakması ve sınır dışına çekilmesiyle ilgili olmadığını ortaya çıkarmıştır. İmralı'daki caniyle yapılan görüşmelerin, başkanlık sistemi dahil olmak üzere Anayasa, Türkiye'nin idari sistemi, genel af, Anayasa'dan Türk kavramının çıkarılması, yerel yönetimler, Öcalan'ın AKP'ye verdiği destek gibi hususlar vardır.

Tutanaklar, İmralı'daki iblis ile görüşme yapanlar Türk milletine karşı 'barış süreci' adı altında müşterek bir oyun oynandığını gösteriyor. Acaba tutanakların yayınlanmayan kısımlarında neler var? Sızan tutanaklar, görüşmelerin tamamı değildir. Malum merkezler tarafından rafine edilmiş, masumlaştırılmış ve makulleştirilmiştir. Tutanakların yayınlanmayan kısmında, Kürtler 20 ya da 30 yıl sonra nüfus olarak Türkleri geçecektir. O zaman her şey tamamlanmış olacaktır anlamına gelen ifadeler var. Başbakan Erdoğan, başkaları bu tutanakları sızdırmasını beklemeden kamuoyuna açıklaması gerekiyor. Başbakan, 'Irkçılık, kavmiyetçilik şeytan işidir. Irkçılık yaparak şeytan izinden gidenler gitsin, bizim yolumuz rahmanidir. Biz şeytanın izinden gitmeyiz' demişti. Şeytanın izinden gitmek ne kadar zalim ve yanlışsa şeytanla birlikte gitmek de o kadar yanlıştır. İmralı'daki iblisle sözleşme, anlaşma yapmak doğrudan doğruya şeytanın izinden gitmektir. Ayrıca İmralı'daki iblisle sözleşmek ya da kavilleşmek şeytanla birlikte rahmani olanların yolunu kesmektir."

-4.YARGI PAKETİ-

TBMM'ye sunulan 4. Yargı paketi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yeniçeri, "Ortaya çıkan pakette asker yoktur, uzun tutukluluk süreleri yoktur, PKK terör örgütü vardır" diyerek şunları söyledi:

"4.Yargı Paketi hakkında kimse kimseye hikaye anlatmasın. Paket temelde İmralı ile yapılan pazarlıklara endeksli olarak şekillenmiştir. İmralı-Kandil hattının tavrı son ana kadar beklenmiş, ona göre düzenlemenin boyutlarını şekillendirildiği anlaşılmaktadır. AKP iktidarı PKK'nın silahla yapamadığını yasaları değiştirerek yapmaya çalışmaktadır. TBMM, İmralı'daki görüşmelerde varılan mutabakatların hukuki çerçevesini düzenleyen notere dönüştürülmeye çalışılmaktadır.

Cumhurbaşkanı Gül'ün "Şimdi karşı tarafın da samimiyetini göstermesi gerekir" sözlerini hayret verici olarak değerlendiren Yeniçeri, "Cumhurbaşkanının sözleri, tam anlamıyla talihsizliktir. Bu sözler bir yanında devletin bulunduğu iki eşit tarafın olduğu, karşılıklı adımlar atılması lazım geldiğini anlamına gelmektedir. Cumhurbaşkanına göre taraflar var; bir taraf yasaları değiştiriyor, adım atıyor, sıra karşı tarafın samimiyetini göstererek buna uygun adım atmasına gelmiş oluyor" dedi.

Yeniçeri, bir soru üzerine elinde tutanakların olmadığını ifade ederek, "Keşke olsaydı ama bizim onlarla bir bağlantımız yok, bize gelen duyumlar böyle. Ciddi duyumlar var. Sızmayan bölümü daha vahim. Orada Türk-Kürt nüfusu eşit olacak. Halktan saklanan tutanakların diğer bölümünün de açıklanmasını bekliyoruz. İsmini vermek istemiyorum ama stratejistlerden duyum aldık" cevabını verdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan İmralı Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title