Haberler

MHP'li İrbeç: MHP Benim Yuvam, Genel Başkanlığa Adayım

MHP'nin disiplin kurulu kararıyla partiden ihraç edilen Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, "MHP benim yuvam" diyerek, genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

MHP'nin disiplin kurulu kararıyla partiden ihraç edilen Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, "Disiplin Kurulu kararının her işleminin usule, içtüzüğe ve kanuna aykırı" olduğunu ileri sürdü MHP'nin disiplin kurulu kararıyla partiden ihraç edilen Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, "Disiplin Kurulu kararının her işleminin usule, içtüzüğe ve kanuna aykırı" olduğunu ileri sürdü. "MHP benim yuvam" diyen İrbeç, genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

İrbeç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında MHP Disiplin Kurulu'nca verilen ihraç kararını değerlendirdi. İhraç gerekçeleri arasında yer alan "MHP grup toplantılarına katılmama' iddiasına katıldığı toplantıların Meclis TV'deki görüntülerini izleterek yanıt veren İrbeç ihraç kararındaki diğer yanlışlıkların da şunlar olduğunu söyledi:

"Genel başkan çıkarma kararını bizzat vermiş formaliteler sonradan tamamlanmıştır. Muhakkik denilen soruşturmacı ataması yoktur. Şikayetçilerin ve benim ifadem alınmamıştır. Muhakkik yani soruşturmacı fezlekesi yoktur. Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve üyeleri kendi kendini soruşturmacı tayin etmiş, bir soruşturma yapmışçasına karar vererek hem savcı hem de hakim olmuşlardır. Genel Başkan Yardımcıları Faruk Bal ve Semih Yalçın'ın şahitliği şahitlik değil genel başkanın kararını destekleme noktasında görüş bildirmedir. Çünkü iddialara konu olaylara şahitlikleri söz konusu değildir."

"GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM"

Disiplin Kurulu'nun her işleminin usule, tüzüğe ve kanuna aykırı olduğunu iddia eden İrbeç, "Tüzüğü kendileri çıkardılar. Fakat Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere soruşturma disiplinine ait kurallara kendileri bile uymadılar. İnsanların kendi gölgesinden korktuğu bir yönetim şekli olabilir mi" diye sordu. İrbeç açıklamalarından sonra basın mensuplarını sorularını yanıtladı. İrbeç, "MHP sizinle yollarını ayırma noktasında kararlı görünüyor. Sizin ısrarınız neden" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ben 1970'li yıllardan beri bu mücadelenin içindeyim. Bir dönem başka partide siyaset yapmış olabilirsiniz. Ben ülkücü camianın problemlerine ve hassasiyetlerine oldukça duyarlı bir kişiyim. Burası benim yuvam. Expo'nun Antalya'ya verilmesi dolayısıyla gittiğim bir toplantıda, "ülkücü camianın iktidar olması için genel başkanlık dahil her kademede görev alabileceğimi' belirttim. Ben genel başkan adayıyım. Partiden atılır mıyım atılmaz mıyım. Bunun tartışmasını yapacak konumda değilim. Ben MHP milletvekiliyim. Şu an bir çıkarma kararı verilmiştir. Bu karar haksızdır. Hiçbir mesnede dayanmıyor. Genel başkanın keyfi hareketlerinden bir tanesidir. Ama yüce Türk milleti adına karar verecek mahkemeler bunun cevabını elbette verecektir. Ben de itiraz hakkını kullanıyorum. Verilen kararın sonuçlanması ve temyiz sürecinin bitimine kadar MHP'de milletvekiliyim. Genel başkanlığa da adayım."

"HAYATIM BOYUNCA HİÇBİR MÜCADELEDEN BAŞARISIZLIKLA ÇIKMADIM"

İrbeç'e MHP tüzüğüne göre başka partide görev yapmış olanların genel başkanlığa aday olmayacağıyla ilgili madde hatırlatıldı. Genel başkanın yerini korumak güçlendirmek, başka adayların ortaya çıkmasını engellemek için konulan bu maddenin siyasi partiler kanununa aykırı olduğunu belirten İrbeç, bunun çıkarılması için dava açtıklarını söyledi.

MHP Disiplin Kurulu'nun kararına itiraz ettiği, itirazın olumsuz sonuçlanması durumunda mahkemeye gideceğini belirten İrbeç, genel kurula kadar MHP milletvekili olduğunu, ülkücülerin hassasiyetleri çerçevesinde mücadelesinin süreceğini belirterek şunları söyledi:

"Arkadaşlarımla birlikte en üst seviyede moral depolamış biri olarak mücadeleye devam edeceğim. Hayatım boyunca hiç başarısız çıktığım bir mücadele olmadı. Bundan da eminim başarıyla çıkacağız. MHP'yi iktidara taşıyacak bir kadroyu bu yıl içinde görmüş olacaksınız."

- Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Antalya Yuvam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title