Haberler

MHP'li Atılgan, AKP'li Tayyar Hakkında Dava Açıyor

Kürşat Atılgan, Şamil Tayyar'ın kendisiyle ilgili, "Teröristbaşı Öcalan ile Şam'da aynı apartmanda oturduğu" yönündeki iddialarını ispatlamak üzere televizyon programına çıkmaya davet etti.

MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, AKP Gaziantep milletvekili adayı Şamil Tayyar'ın kendisiyle ilgili, "Teröristbaşı Öcalan ile Şam'da aynı apartmanda oturduğu" yönündeki iddialarını ispatlamak üzere televizyon programına çıkmaya davet etti MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, AKP Gaziantep milletvekili adayı Şamil Tayyar'ın kendisiyle ilgili, "Teröristbaşı Öcalan ile Şam'da aynı apartmanda oturduğu" yönündeki iddialarını ispatlamak üzere televizyon programına çıkmaya davet etti. Aksi takdirde yargıya başvuracağını belirten Atılgan, "Şu andan itibaren hukuki alanda mücadelemi müfterilerle, haysiyet cellatları ile sürdüreceğim" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, AKP Gaziantep milletvekili adayı Şamil Tayyar'ın iddialarını bir kez daha yalanlayarak, şöyle dedi:

"Birkaç gün önce katıldığı bir televizyon programında benim, "bebek katili teröristbaşı Öcalan' ile vaktiyle askeri ataşe olarak görev yaptığım Şam'da görüştüğümü ileri sürdü. Şimdi bir kez daha altını çizerek vurguluyorum ki görevde bulunduğum zaman dilimi içinde yasaların ve mensup olduğum kuvvet komutanının ve Genelkurmay Başkanlığının verdiği görevler dışında iddia edildiği gibi ne teröristbaşı ile ne de buna benzer kişilerle herhangi bir görüşmem olmamıştır. Herhangi bir operasyonu önlemem gibi bir husus kesinlikle söz konusu değildir. "

-TELEVİZYON PROGRAMINA ÇAĞIRDI-

Şamil Tayyar'ı iddialarını kanıtlamak üzere televizyon programına davet ettiğini, ancak şu ana kadar bir cevap alamadığını belirten Atılgan, "Dün akşam Habertürk kanalını ayarlamama rağmen seçim çalışmalarını ve partinin müsaade etmediği dolayısıyla katılmadığını beyan etmiştir" dedi.

-DAVA AÇACAK-

Şamil Tayyar'ı iddialarını ispat etmek üzere belgeleri ile birlikte dilediği bir televizyon programına çıkmak için bir kez daha çağrıda bulunan Atılgan, "Bu davetime şimdiye kadar olduğu gibi icabet etmezse ve ithamlarını ispat etmezse kendisini müfteri ilan edeceğim. Kurumların ve kişilerin şeref ve haysiyetlerini karşı komplo kuran kişi ilan edeceğim. Haysiyet celladı ilan edeceğim ve hukuki haklarımı korumak üzere yargıya baş vuracak ve yargıda kendisiyle hesaplaşacağım" dedi.

-STAR GAZETESİ'NE DE DAVA AÇACAK-

"Dünkü basın toplantımı Şamil Tayyar'ın da görev yaptığı basın çarpıtarak vermiştir. Onlarla da ilgili muhtemelen dava edeceğim, bugün" diyen Atılgan, "Bugünkü Star gazetesinde yazıldığı gibi "telefonun ucundaki Kürşat Atılgan' lafı da külliyen yalandır. Star gazetesini burada kınıyorum" dedi.

Bir basın mensubunun, "Söz konusu iddialarla ilgili TSK'dan size herhangi bir şey geldi mi" sorusuna Atılgan, "Sanıyorum ki gelmedi. Ben duymadım. Çünkü bu tür yalana dayalı propaganda yapan gazetecileri çok ciddiye alarak şu ana kadar bir açıklama yapmak gibi politika güttüklerini zannetmiyorum. Şu ana kadar geldiğini duymadım" dedi.

-"APARTMANDA ASANSÖR YOK"-

"Apartman katında asansörde karşılaştığı söyleniyor" diyen Atılgan, "Benim apartman katında asansör yok. Apartman değil villa. Villa derken, 3 daireli bir villa. Bir bakanın kiracısıyım. Onun üzerinde de bir işadamı var. Bahçe katında ben oturuyorum, orta katında eski bir bakan oturuyor, üst katta da işadamı oturuyor. Ben oturduğumun evin bütün kişilerini tanıyorum. Böyle bir karşılaşmanın mümkün olamayacağını söylüyorum" dedi.

Bir basın mensubunun, "Bugün Yalçın Doğan'ın yazısında, "Ankara'ya döndüğünde olayı çeşitli yetkililerle paylaşıyor, bu arada Alpaslan Türkeş'e aktarıyor' ifadeleri var" hatırlatması üzerine Atılgan, "Ben Türkeş ile babamın ilçe başkanlığı olduğu ortaokul çağımın dışında hiçbir zaman ve hiçbir yerde karşılaşmadım" dedi.

"Bakan'ın evinde kalmış olabilir mi" sorusuna da Atılgan, "Hayır" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title