Haberler

MHP Edirne Milletvekili Adayı Uslu Açıklaması

MHP Edirne Milletvekili adayı Cemaleddin Uslu, MHP iktidarında esnafın yüzünün güleceğini bildirdi.

MHP Edirne Milletvekili adayı Cemaleddin Uslu, MHP iktidarında esnafın yüzünün güleceğini bildirdi.

Uslu, partisinin Edirne İl Başkanı Zakir Topdur, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Küçükpazar ve Saraçhane mahallelerini ziyaret etti, vatandaşlarla ve esnafla görüştü.

Uslu, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "MHP iktidarında esnafın yüzü gülecek. Edirne'de hedefimiz birinci parti çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Cemaleddin Uslu, şunları kaydetti:

"Yoksulluk ve işsizlikle mücadele kapsamında her yıl yaklaşık 700 bin yeni istihdam sağlanacaktır. Muhtaç durumdaki ailelerin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacaktır. Asgari ücret yükseltilecek, 2011 yılı itibariyle net asgari ücret 825 lira olacaktır. Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Hilalkart ismiyle harcama kartları verilecektir. Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen destek ödeme tutarları bu kartlara yüklenecektir. Küçük esnafın desteklenmesi amacıyla bu kartlar sadece ikamet edilen mahaldeki esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacaktır.

Yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından her ne ad altında olursa olsun yapılan yardımlar arttırılarak sürdürülecektir. Sosyal yardım miktarı asgari yaşam düzeyi gözetilerek belirlenecektir. Sosyal koruma bilgi sistemi geliştirilerek gerçek yoksulların hakkaniyete uygun bir şekilde sosyal yardım programlarından yararlanması ve hiç kimsenin aç ve açıkta kalmaması sağlanacaktır. "

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title