Haberler

MHP'den Çirkin Benzetme

Güncelleme:

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Ahmet Davutoğlu için sert ifadeler kullandı.

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Libya'daki muhaliflere destek vermek için sıkça bu ülkeye giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davtutoğlu için "Amerika'nın posta beygiri" ifadesini kullandı.

MHP İl Başkanlığı tarafından dün akşam bir otelde verilen iftara katılan Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu hedef aldı. Vahapoğlu, şunları söyledi:

"Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin bölgedeki planlarını yerine getirebilmek için Türk askeri dahil devletin bütün imkanları kullanılabildiği gibi, Türk devlet geleneğini ayaklar altına alan bir takım uygulamalar yapıyor. Dün Kaddafi'den ödül alabilmek için çadırının kapısında bekleyen sayın Erdoğan, onun verdiği ödül ile şereflendiğini söyleyen sayın Başbakan, bugün Kaddafi'nin muhaliflerini desteklemek üzere 'Amerika'nın posta beygiri gibi' habire Dışişleri Bakanını gönderiyor. "

Suriye'deki olayları NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in çizdiği bir takım planların sonucu olarak değerlendiren Vahapoğlu, "Suriye'ye bakıyoruz, düne kadar bakanlar kurulu üyelerimiz müşterek bakanlar kurulu toplantısı yapıyordu. Kardeş ülkeydik. Sayın Başbakan'ın muhterem eşi Suriye'den çıkmıyordu. Yine Esad'ın eşi İstanbul Kapalıçarşı'dan çıkmıyordu. Peki bugün ne oldu? İşte bugün Rasmussen'in, NATO'nun çizmiş olduğu planlar uygulanıyor" dedi.

İftar programına, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Aydın, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Kars İl Başkanı Muhsin Ağçay, Iğdır İl Başkanı Cahit Erol, Koçköy Belediye Başkanı Esat Aydın, Azerbaycan Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Ülkü Ocakları İl teşkilatı, kadın kolları ile çok sayıda partili katıldı. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title