Haberler

MHP'de Liste Heyecanı Sürüyor

Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacağı 11 Nisan öncesinde MHP'de de diğer partilerde olduğu gibi meraklı bekleyiş sürüyor

Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacağı 11 Nisan öncesinde MHP'de de diğer partilerde olduğu gibi meraklı bekleyiş sürüyor Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacağı 11 Nisan öncesinde MHP'de de diğer partilerde olduğu gibi meraklı bekleyiş sürüyor.

Seçim çalışmalarını diğer partilere göre erken başlatan MHP'de 2 bin 500 civarında aday adayı listelerde yer alıp alamayacağı sorusunun yanıtını ararken, parti genel merkezi de bu seçimlerde ilk kez interneti kullanarak "genişletilmiş teşkilat yoklaması" adını verdiği sistemle teşkilatlarına hangi adayları listede görmek istediğini soruyor. Seçim İşleri Başkanlığı'nca teşkilatların görüşlerini içeren rapor bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunulacak. Bahçeli ise yarın ve Pazartesi günü adaylar üzerindeki son kararını verecek.

12 Haziran seçimleri için milletvekili aday listelerinin netlik kazanacağı 11 Nisan için geri sayım devam ederken, mevcut milletvekilleri açısından "en ölçülü deprem"in yaşanması beklenen MHP'de de liste hazırlıkları sürüyor. Genel seçim hazırlıkları açısından hem miting hem de seçim beyannamesini diğer partilerden önce açıklayarak kolları sıvayan ilk parti olan MHP'de adaylar ağırlıklı olarak merkez yoklaması usulüyle belirlenecek.

Aday listesi konusunda son sözü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli söyleyecek. Ancak MHP bu seçimlerde ilk olarak "genişletilmiş teşkilat yoklaması" adıyla internet üzerinden de teşkilatların görüşlerine başvurdu. Teşkilatlara hangi adayı listede görmek istediği sorusunu soran MHP, gelen yanıtlardan oluşan bir raporu ise Bahçeli'ye sunacak. Bahçeli ise bu görüşleri de dikkate alarak partisinin adaylarını belirleyecek. Bahçeli'nin bugünden itibaren aday listesi üzerinde çalışacağı belirtiliyor.

ENGİN ALAN SIKINTISI İDDİASI

Kulislerde ise MHP'de en çok sıkıntı yaratan aday adayının terörist Abdullah Öcalan'ı İmralı'ya getiren Emekli Korgeneral, Balyoz Davası sanığı Engin Alan olduğu iddia ediliyor. Alan'ın adaylığına tepkileri MYK üyesi Mansur Yavaş yüksek sesle dillendirmiş ve Bahçeli'ye bu konudaki şikayetlerini içeren bir mektup yazmıştı. Bahçeli'nin ise tepkilere rağmen Engin Alan'ı simgesel olarak İstanbul'dan aday göstereceği kaydediliyor.

Kulislerde dile getirilen bir başka iddiaya göre ise MHP'nin aday listesinde eski DYP ve DP kökenli bazı isimlere de yer verileceği yönünde. Ergenekon sanığı tutuklusu Mehmet Haberal, Hanefi Avcı gibi isimlerin beklentilerine olumlu yanıt vermeyen MHP'nin, Haberal'ın Başkent Üniversitesi'nin genel koordinatörlüğünü yapan eski DYP'li Ali Uzun'u aday adayı olduğu Zonguldak'tan aday göstermesi bekleniyor. Bahçeli'nin eski Maliye Bakanı Sümer Oral'ı da aday gösterebileceği kaydediliyor.

BAHÇELİ'NİN KAVGALI OLDUĞU ÖZDAĞ VE Aydın DA LİSTEYE GİRECEK

MHP liderinin bir dönem kavgalı olduğu eski bakanlardan Koray Aydın ile Prof. Dr. Ümit Özdağ'a da aday listesinde yer vermesi bekleniyor. Özdağ'ın İstanbul'dan Aydın'ın ise Ankara'dan aday gösterilebileceği kaydediliyor. MHP'nin aday listesinde yer alması beklenen diğer isimleri ise Bahçeli'nin Başdanışmanı Prof. Dr. Zühal Topal Cafoğlu, Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Doğunun Başbuğ"u olarak bilinen Yılma Durak, Bahçeli'nin özel kalem müdürü Ömer Karakaş, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural, Mehmet Şandır, Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Alparslan Türkeş'in oğlu Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Genel Sekreter Cihan Paçacı, eski ANAP'lı bakan Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci, Türkiye Kamu Sen Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara il Emniyet Müdürü Cevdet Saral oluşturuyor. Yaklaşık 2 bin 500 aday adayının başvurduğu MHP'de mevcut milletvekillerinden Ertuğrul Kumcuoğlu, Sabahattin Çakmakoğlu, Bekir Aksoy, Gürcan Dağdaş, Zeki Ertugay, Ahmet Bukan ve Süleyman Turan Çirkin aday olmazken, Bahçeli'nin bu seçimlerde kadın milletvekili sayısını da artırmayı planladığı kaydediliyor.

- Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title