Haberler

Mevlüt Karakaya Biyografisi

Mevlüt Karakaya
Doğum YeriAnkara / Türkiye

Mevlüt Karakaya Kimdir ?

Mevlüt Karakaya, 15 Ağustos 1963; Çavuşlu, Bala, Ankara, Türk siyasetçi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezundur. 1988 yılında yüksek lisans, 1992 yılında doktarasını tamamlamıştır. 1994 yılında doçent, 2001 yılında da profesör olmuştur. Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak 1999 ile 2003 yılları arasında görev yapmıştır. Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi'nde Muhasebe-Finansman ve Bankacılık konularında dersler vermiştir.

Üniversite Senatosu Üyeliği, Dekan Yardımcılığı, Enstitü Müdür Yardımcılığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ve Anabilim Dalı Başkanlığı gibi idari ve akademik görevlerde bulunmuştur. 2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı olan Karakaya seçimi Melih Gökçek ve Mansur Yavaş'ın gerisinde tamamladı.

25 ve 26. Dönemlerde Adana, 27. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu; Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyeliği yaptı. MHP'nin 8, 9, 10, 11, 12 ve 13. Olağan Büyük Kurultaylarında Merkez Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.
MHP Başkanlık Divanı Üyesi ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, TBMM KİT Komisyonu Sözcüsü, NATOPA ve Parlamentolar Arası Birlik Türk Grubu üyesidir.

28. dönemde MHP'den Ankara Milletvekili olarak seçilmiştir.

title