Haberler

Mesleki ve Teknik Eğitimin Sorunları Masaya Yatırıldı

Güncelleme:

Teknikerler Birliği Trabzon Şubesi, 'Kalkınma Stratejileri İçinde Mesleki ve Teknik Eğitimin Rolü' konulu panel düzenledi.

Teknikerler Birliği Trabzon Şubesi'nin düzenlediği "Kalkınma Stratejileri içinde Mesleki ve Teknik Eğitimin Rolü" konulu panel bugün Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Panele Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Arsin Organize Sanayisi Başkanı Ahmet Alemdaroğlu, KTÜ ve Avrasya Üniversitesi yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Teknikerler Birliği Genel Başkanı Seyit Ertan Kılıç, Meslek Odaları Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından panelin açılış konuşmasını yapan Teknikerler Birliği Trabzon Şube Başkanı Orhan Baki, paneli mesleki ve teknik eğitime katkısı olacağı düşüncesiyle gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Kalkınma için nitelikli insan, nitelikli insan için teknik eğitim şarttır. Mesleki teknik eğitim kalkınma tek çıkar yoldur. Umarım bu panelle birlikte mesleki teknik eğitim çalışmaları yapan arkadaşlarımıza da bir katkıda bulunmuş oluruz" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise nitelikli eleman ihtiyacına vurgu yaparak, "En son yapılan araştırmalara göre, ülkemizde işsizlik oranı şuanda yüzde 9.3 seviyelerinde. Trabzon'da ise yüzde 6.3 seviyesinde. Bütün bu veriler ışığında AB'ye üye olma yolunda biz gayretimizi ülke olarak sürdürmekle beraber oralarda işsizlik rakamları yüzde 20-25'ler seviyesine yükselmiş durumda. Trabzon'da 2009 yılından beri işe yerleştirilen insan sayısı 12 bin 217'dir. Bu bakıldığında iyi bir işlendirme oranı. Burada belirtmek istediğim husus ise sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın aradıkları nitelikte yetişmiş teknik eleman ihtiyacını maalesef karşılayamıyor olmalarıdır. Bu bize orta bir sorunun olduğunu göstermekte. Ülkemizin temel sorunlarından birisi mesleki ve teknik eğitim görmüş ara elaman istihdam etme sıkıntısıdır. Gençlerimizi avukatlık, doktorluk, mühendislik mesleğinin yanı sıra teknik eleman olmak içinde yönlendirmeli, teşvik etmeliyiz. Nitelikli kaliteli ve yetişmiş teknik elaman olunduğu takdirde iş bulmada hiç bir sıkıntı yaşanmayacaktır" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Şükrü Kara yaptığı konuşmada, "Biz ülke olarak sıkıntımız işsizlikten ziyade mesleksizliktir. Maalesef genç yaştaki işsizlerimiz belli bir vasfı olmayan niteliksiz iş gücü konumundalar. Bilgi çağına girdiğimiz bir dünyada bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması lazım. Konu ile ilgili yapılacak değerlendirme sonucunda orta çıkacak planın gerekli mercilere iletilmesi bizim ufkumuzu ve önümüzü açacaktır. O yüzden bu panele katkı veren tüm kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine ve meslek odalarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tekniker Birliği Genel Başkanı Kılıç ise yaptığı konuşmada, "Mesleki ve teknik eğitim aklın ve becerinin bilimsel metotlar ile gözden geçirilip yeni bir ivme kazandırılmak üzere eğitilmesi işlemidir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan töreninde Ticaret Odası Başkanı Hacısalihoğlu ve Teknikerler Birliği Başkanı Kılıç, Başkan Gümrükçüoğlu'na plaket takdiminde bulundu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Suat Hacısalihoğlu Trabzon Arsin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title