Haberler

Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası

Türkiye Satranç Federasyonu'nun, Yenişehir Belediyesi ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün iş birliği ile organize ettiği "Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası", başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu'nun, Yenişehir Belediyesi ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün iş birliği ile organize ettiği "Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası", başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen turnuvanın açılışında, Türkiye'nin son dönemlerde satranç sporunda önemli başarılara imza attığını söyledi.

Yerel ve ulusal yönetimlerle işbirliği halinde çalışmaları sürdürdüklerini belirten Tülay, 2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptıkları protokolle Türkiye'deki tüm sevgi evlerine ve çocuk evlerine satranç sınıfları açıp, antrenör yetiştirdiklerini kaydetti.

Tülay, 16 bin ilk ve orta okulda da satranç sınıfları açtıklarını ifade ederek, "Bugün lisanslı sporcu sayımız 698 bine ulaştı. Yani futbol dahil tüm spor branşları içerisinde birinci sırada yer alıyor. Geçtiğimiz ay Adalet Bakanlığıyla yaptığımız çalışmayla hükümlü çocukların bulunduğu yerlere satranç sınıfları açmak için protokol imzaladık, olağan gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Avrupa Yaş Grupları Santranç Şampiyonası'nda "12 yaş kızlar kategorisi"nde Sıla Çağlar'ın altın madalya, "12 yaş erkekler kategorisi"nde Ekin Barış Özenir'in de birinciyle aynı dereceyle ikinci olduğunu anımsatan Tülay, şöyle konuştu:

"Tüm bunlara baktığımızda ve özellikle küçük yaştaki çocuklarımızın satrançtan kazandıkları olumlu geri dönüşlere baktığımızda, bu sporun ne kadar önemli ve gelecek vadeden bir branş olduğunu hepimiz görüyoruz. Başbakanlığımızdan, bakanlığımızdan, gençlik spor müdürlüklerimizden, velilerimizden herkesten çok büyük destekler görüyoruz ama en büyük desteği elbette aile ve sporculardan görüyoruz. Burada, uluslararası turnuvada başarı elde edecek, oynayacak, bu mücadelede gerçekten yorulacak tüm sporculara, velilere, destek veren antrenörlerine, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ve Yenişehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum."

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ise böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, sporculara başarılar diledi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ise kitleleri peşinden sürükleyen olgulardan birinin spor olduğunu vurgulayarak, bunun en nadide branşlarından birinin satranç olduğunu söyledi.

Sporun temel taşını çocuklar ve gençler olduğunu belirten Tarakçı, "Çocuklar spor yaparken, takım ruhunu, paylaşabilmeyi, cesareti, doğruluğu, sportmenliği, pratik düşünmeyi ve kendine güvenmeyi öğretir. İlimizde de bu tarz faaliyetlerle çocuklarımızı ve gençlerimizi, ülkesine ve bayrağına seven bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, satranç tahtasında hamle yaparak, turnuvayı başlattı.

Turnuva

Türkiye Satranç Federasyonu'nun, Yenişehir Belediyesi ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün iş birliği ile organize ettiği "Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası"nda, Türkiye, Azerbaycan, Hindistan, Türkmenistan, İran, Rusya, Sırbistan, Gürcistan, Özbekistan, Ukrayna, Suriye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 170 sporcu mücadele edecek.

Her yaş kategorisinden sporcuların yer aldığı turnuva, 29 Ekim'de sona erecek.

Turnuvada, yaklaşık 50 bin liraya yakın ödül de dağıtılacak.

Kaynak: AA / Spor

Yenişehir Türkiye Mersin Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title