Haberler

Mersin: Ukraynalı Trofimova, Ruslana'nın Romanını Türkçe'ye Çevirecek

Mersin'de Yaşayan Ukraynalı Daryna Trofimova, 2004 Yılında Türkiye'de Yapılan Eurovision Şarkı Yarışmasında Birinci Olan Ruslana'nın "Wild Energy Lana" İsimli Romanını Türkçe'ye Çevirecek. 11 Yıl Önce Mersin'e Gelen Trofimova, Ruslana'nın Romanını Türkçe'ye Çevirerek, Türk Hayranlarının da Bu Eserden Yararlanmasını İstiyor.

Mersin'de yaşayan Ukraynalı Daryna Trofimova, 2004 yılında Türkiye'de yapılan Eurovision şarkı yarışmasında birinci olan Ruslana'nın "Wild Energy Lana" isimli romanını Türkçe'ye çevirecek. 11 yıl önce Mersin'e gelen Trofimova, Ruslana'nın romanını Türkçe'ye çevirerek, Türk hayranlarının da bu eserden yararlanmasını istiyor.

Mersin Üniversitesi öğrencisi olan 18 yaşındaki Daryna Trofimova, Ruslana ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Romanını Türkçe'ye çevirmek için kendisinden izin istedim. Ruslana bu fikrime oldukça sıcak baktı. Bu konuda çalışmalarım sürüyor. Romanın Türkçeleşmesi'ni çok istiyorum. Çünkü bu kitapta gelecekteki bir şehirde yaşayan Lana isimli karakter anlatılıyor. Romanın konusu, gelecekteki bir şehirde yaşayan bir kahraman olan Lana üzerine kurulu. Konunun ana fikri Ruslana'ya ait. Lana dahil olmak üzere bu şehirde yaşayanlar sentetik. Yaşamlarını sürdürebilmek için bir çeşit enerjiyle beslenmeleri gerekiyor. Buna tamamen bağımlılar. Lana bu düzenden kurtulmak ve Wild Energy'i bulmak için savaş veriyor. Wild Energy projesi gerçekten de çok büyük çapta bir proje ve albüm ve singellar, video klipler, bilgisayar oyunu, çizgi roman serisi ve roman gibi daha birçok şeyi içeriyor. Single ve romanın İngilizce versiyonları Avrupa'da çok yakında piyasada olacak" dedi.

Ukrayna'da milletvekilliği de yapan Ruslana'nın Mersin'de sahne almasını da çok istediğini ifade eden Daryna Trofimova, "Ruslana'nın kendisiyle telefonda zaman zaman görüşerek, Türkiye'ye daha sık gelmesini söylüyorum. Daha önce İstanbul, Antalya ve İzmir'de sahne aldı ancak, Mersin'de hiç sahne almadı. Bu yaz Mersin'de sahne alması için çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title