Haberler

Mersin Şehir Mezarlığı'nda Semavi Dinler Buluşması

Mersin Şehir Mezarlığı'nda Lina Nasif'in 15 yıl önce başlattığı Geleneksel Dua Töreni'ne Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani liderlerinden Roberto Ferrari, İtalyan Katolik Rahibi Pavel Şzymala, Muğdat Camii İmamı Ahmet budanır, mezarlık imamı Orhan Altun ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin'in mozaik bir kent olduğunu belirterek, Bu mozaiğin her parçası ayrı ve eşsiz bir değerdedir. Ancak ve ancak bütün parçaları bir araya geldiği zaman mozaiğin muhteşem güzelliği gözler önüne serilebilir. Bunun en anlamlı ve güzel örneğini Mersin Mezarlığı'nda bulabilirsiniz dedi.

İtalyan Katolik Rahibi Pavel Şzymala ise dünyada sevgi ve barışın hüküm sürdüğü bir yıl dileğinde bulunarak, Katolik Kilisesi olarak halkın Kurban Bayramı'nı en içten dileklere kutladığını söyledi.

'HOŞGÖRÜ, MERSİN'DE HEP VAR OLDU'

Ardından söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Mersin'in kuruluşundan bu yana Müslüman ve Hıristiyanların kentte barış ve hoşgörü içinde yaşadığını belirterek, Mersin bir mozaiktir. Bu mozaiğin taşlarının yerli yerinde kalması gerektiğini düşünüyorum. Biz gönlümüzde Hıristiyan-Müslüman ayrımı yapmadan yaşıyoruz. Çünkü bu hoşgörü Mersin'de hep var oldu, devam da edecektir diye konuştu.

Konuşmaların ardından imam Ahmet Budanır ile Orhan Altun Kuran'ı Kerim okurken, Mersin Tasavvuf Müziği Derneği Başkanı Ahmet Coşar ve ekibi ile kiliselerin koroları ilahiler okuyup, dua etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğdat Camii Orhan Altun Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title