Haberler

Mersin'in "Gizli Cenneti": Tisan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tisan Yarımadası'ndan görüntü- Adadan ve koylarından genel görüntü- Tisan plajından görüntüler- Plajdaki tatilcilerden detaylar- Yüzen tatilcilerin detay görüntüleri Mersin'in gizli cenneti: Tisan- Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Mersin üzerinden helikopterle geçen bir albay tarafından keşfedilen Tisan Yarımadası, mavi ve yeşilin buluştuğu sayılı tatil bölgelerinden biri olarak ön plana çıkıyor- Berrak suyu nedeniyle deniz tutkunlarının vazgeçilmez tatil yörelerinden biri haline gelen bölge, doğasıyla tatilcilere eşsiz güzellikler sunuyor- Silifke Belediye Başkanı Turgut: - "Tatilini huzurlu ve doğal güzellikler arasında geçirmek isteyen herkesi bekliyoruz" SEZGİN PANCAR - Kıbrıs Barış Harekatı sırasında helikopterle bölgeden geçen bir albay tarafından keşfedilen Mersin'deki Tisan Yarımadası, masmavi denizi ve yeşil doğasıyla ziyaretçilerini bekliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tisan Yarımadası'ndan görüntü- Adadan ve koylarından genel görüntü- Tisan plajından görüntüler- Plajdaki tatilcilerden detaylar- Yüzen tatilcilerin detay görüntüleri Mersin'in gizli cenneti: Tisan- Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Mersin üzerinden helikopterle geçen bir albay tarafından keşfedilen Tisan Yarımadası, mavi ve yeşilin buluştuğu sayılı tatil bölgelerinden biri olarak ön plana çıkıyor- Berrak suyu nedeniyle deniz tutkunlarının vazgeçilmez tatil yörelerinden biri haline gelen bölge, doğasıyla tatilcilere eşsiz güzellikler sunuyor- Silifke Belediye Başkanı Turgut: - "Tatilini huzurlu ve doğal güzellikler arasında geçirmek isteyen herkesi bekliyoruz" SEZGİN PANCAR - Kıbrıs Barış Harekatı sırasında helikopterle bölgeden geçen bir albay tarafından keşfedilen Mersin'deki Tisan Yarımadası, masmavi denizi ve yeşil doğasıyla ziyaretçilerini bekliyor. AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, "Akdeniz'in incisi" olarak nitelendirilen Mersin'de, mavi ile yeşilin buluştuğu sayılı yerlerden olan Tisan, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.Kendisine has doğal coğrafik yapısıyla öne çıkan ve yüksek bir tepe aşılarak ulaşılabilen yarımada, denize girmek isteyenler için adeta "gizli bir cennet" konumunda bulunuyor. Misafirlerine, Mersin-Antalya karayolundan, Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi'nde dağa doğru yönelen yola girer girmez kuşbakışı doğal güzellikleri görme şansı sunan Tisan'da, doğu ve batı olmak üzere turkuaz renkli iki koy yer alıyor. Ayırca, tatilcilerin yüzerek gidip gelebilecekleri mesafede de iki ada bulunuyor. Berrak suyu nedeniyle deniz tutkunlarının vazgeçilmez tatil yörelerinden biri haline gelen Tisan Yarımadası, sahil kenarına kurulu beyaz evleriyle de ayrı bir güzellik taşıyor.Yarımadada, konaklamak isteyenler için kiralık evler bulunurken, bölgeyi keşfetmek isteyenler için de tekne turları düzenleniyor. - "Tisan, bizim için adeta cennetten bir parça"Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ilçenin en önemli turistik yerlerinden biri olarak gördükleri Tisan Yarımadası'nın tanıtımını önemsediklerini belirtti.Öncelikli hedeflerinin, burada konaklayan turistlerin rahat bir tatil geçirmesi olduğuna vurgu yapan Turgut, "Tisan, bizim için adeta cennetten bir parça. Çok az kişinin bildiği bu güzel yeri dünyaya duyurmak da bizim görevimiz. Tatilcilerimizin rahatı için her türlü ayrıntıyı düşünüyoruz" dedi.Turgut, tatilini huzurlu ve doğal güzellikler arasında geçirmek isteyen herkesi Tisan'a beklediklerini ifade ederek, "Buraya geldiklerinde, daha önce şahit olmadıkları güzelliklerle ve masmavi denizle tanışacaklar" diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Turgut Silifke Kıbrıs Mersin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title