Haberler

Mersin'in En Büyük Bayrağı Toroslar'da Dalgalanıyor

Mersin'in Alt Birim Toroslar Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası Kapsamında Mersin'in En Büyük Türk Bayrağını Göndere Çekti.

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası kapsamında Mersin'in en büyük Türk bayrağını göndere çekti.

40 metre yüksekliğindeki direğe asılan, 96 metre karelik Mersin'in en büyük Türk bayrağını göndere çeken Toroslar Belediyesi, bayrağı Akbelen Bulvarı üzerinde Karaisalı Mahallesi yol kavşağında 7 bin 500 metre karelik alanda yapımına başlanan Mehmetçik Parkı'nda dalgalandırıyor.

Bayrağın göndere çekilmesinden sonra bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Şehitler Haftası dolayısıyla Mersin'in en büyük Türk bayrağını göndere çektiklerini belirterek, "Parkımızı, 81 vilayetin Mehmetçiklerini ve Türkiye'nin birlik ve beraberliğinİ sembolize eden Anıt mezarlarla donattık. Parkımızda ayrıca Atatürk büstü ve Mehmetçik heykeli de yer alacak. İnşaat çalışmaları devam eden ve peyzaj çalışmasıyla da bütünleştireceğimiz, içerisinde kır kahvesi bulunan güzel bir park olacak. Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümünü kutladığımız, atalarımızın ve Mehmetçiğimizin vermiş olduğu kahramanca mücadelenin ve onların anısına yaptığımız bu park sayesinde, gelecek kuşaklara bu mücadeleyi unutturmamak istedik. Parkımızı en kısa zaman içerisinde bitirerek, Toroslar ve Mersin halkına sunacağız" dedi.

(HK-MT-Y) 19.03.2008 15:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title