Haberler

Mersin: Erdemli'nin Ana Trafosu Güçlendirildi

- Mersin'in Erdemli İlçesi'nde, Tedaş'a Ait Elektrik Dağıtım Ana Trafosunun Yüzde 50 Güçlendirildiği Bildirildi.

- Mersin'in Erdemli İlçesi'nde, TEDAŞ'a ait elektrik dağıtım ana trafosunun yüzde 50 güçlendirildiği bildirildi.

TEDAŞ Erdemli İlçe Müdürü Vedat Uzunbağ, Kargıcak Mahallesi'nde bulunan ana trafonun 10 MVA'lık gücünün 250 bin YTL'lik harcamayla 15 MVA'ya çıkarıldığını belirtti. Uzunbağ, "Geçtiğimiz yıllarda yanarak değiştirilen 5 MVA'lık trafo 10 MVA'lık yeni bir trafo ile değiştirilerek Erdemli'yi besleyen ana trafonun gücünde yüzde 50'lik bir artış sağlandı" dedi.

Trafonun değiştirilmesi esnasında 22 teknik personel, 9 araç, 1 trafo bakım ve 1 role ekibi ile yapılan çalışma sonucunda eski trafo çıkartılıp yerine yenisinin takıldığını belirten Uzunbağ, yeni trafonun takılmasıyla halkın mağduriyetinin en aza indiğini kaydetti. Yeni trafo ile Erdemli'nin gelecek 10 yılda rahat bir nefes alacağını ifade eden Uzunbağ, "Yıllardır Erdemli'nin elektrik problemi bir türlü çözülemiyordu. TEDAŞ'ın yapmış olduğu hamle ile yaraya pansuman değil, neşter vurarak gerekli tedavi yapılmıştır" diye konuştu.

Uzunbağ, yeni kurulan trafonun 250 bin YTL bir maliyeti olduğunu, bu yatırımın 2006 yılı yatırımları içerisinde olmadığını ve ekstra bir yatırım olduğunu sözlerine ekledi.

(Oİ-MT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title