Haberler

Mersin'deki Kentsel Dönüşüm Projesi

Mersin'in Akdeniz ilçe Belediye Başkanı Fazıl Türk, halkın kültürel ve sosyal dokusuna uymayan bir projeyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını bildirdi."Taslak Raporu", kentin dinamiklerinin de katıldığı bir toplantıda masaya yatırdı.

Mersin'in Akdeniz ilçe Belediye Başkanı Fazıl Türk, halkın kültürel ve sosyal dokusuna uymayan bir projeyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını bildirdi.

Belediye Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Belediyesi, TOKİ'nin 2008 yılında, dönemin valisi ve belediye başkanları ile imzalayarak protokolleştirdiği ve ilk etapta yoğun göç alan Çay, Çilek, Özgürlük, Kiremithane ve Eğriçam mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ait

"Taslak Raporu", kentin dinamiklerinin de katıldığı bir toplantıda masaya yatırdı.

Akdeniz Kent Konseyi Salonu'nda düzenlenen toplantıya, BDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri, mimarlar, mühendisler, şehir plancıları, çevre, inşaat ve elektrik mühendisleri oda temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Türk, toplantıda, TOKİ'nin ticaret anlayışının, peşkeş çekme mantığına dayandığına öne sürerek, TOKİ'nin, insanların yaşam standartlarına uymayan mimarisini gerek halkın gerekse de kendilerinin kabul etmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Kentteki meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve üniversitenin de bu işe dahil olmasını istediklerini belirten Türk, şunları kaydetti:

"Ancak bu sayede ortaya güzel bir çalışma ve halkımızın yararına olan bir proje çıkarabiliriz. Ondan sonra da halkla masaya oturup girişim başlatabiliriz. Varoş olarak tabir edilen bölgelerimizde dönüşümün mümkün olabilmesi için böyle bir gücün olması gerekir. Buralarda yaşayan vatandaşların maddi durumları gerçekten kötüdür. Geçim kaynakları gündelik veya mevsimlik işlerdir. Bu nedenle insanları borçlandıracak ve sosyal dokusuna uygun olmayan bir projenin başarı şansı olamaz. Bu şehrin üniversitesinin, meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin uygun görmediği bir projeye bizim de onay vermemiz düşünülemez. En önemlisi de halkımızın onay vermediği bir projeyi desteklememiz kesinlikle mümkün değildir."

Dönemin Valisi Hüseyin Aksoy, 2008'in Mart ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, dönemin Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy ve TOKİ yetkililerinin katıldığı törende, kentsel dönüşüm protokolünü imzalamış, projenin ilk aşamasında pilot bölge olarak Çay, Çilek ve Özgürlük mahallelerini seçildiğini belirtmişti.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title