Haberler

Mersin'de Okullara 4+4+4 Düzeni

Mersin'deki okullar, 4+4+4 eğitim sistemine göre yeniden düzenlenecek.

Mersin'deki okullar, 4+4+4 eğitim sistemine göre yeniden düzenlenecek. Düzenleme ile mevcut yapıları itibariyle 6-9 yaş çocuklara uygun okullar ilkokul, 10-13 yaş grubu öğrencilere uygun okullar da ortaokul olarak planlanacak. Bazı okullar ise hem ilkokul hem ortaokul olarak eğitim-öğretime devam edecek.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelindeki okulların 4+4+4 eğitim sistemine göre düzenlenmesi çalışmalarına başladı. Yeni eğitim modeli çerçevesinde, 222 ve 1739 sayılı kanunlarda yapılan değişikliklerle ilçelerde yapılan planlamaları değerlendirme toplantısı düzenlendi. Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, Şube Müdürü Erol Özdemir, Şube Müdürü Mustafa Anteplioğlu ve Eğitim Denetmenleri Başkan Yardımcısı Ahmet Cırık katıldı.

Toplantıda, Akdeniz ve Toroslar ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yetkilileriyle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Gül, yeni düzenlemeyle mecburi ilköğretim çağını 6-13 yaş grubu çocukları kapsayan değişiklik çerçevesinde, okullarda ortaya çıkan ihtiyaçlara göre yeniden şekillenmesi konusunu ele aldı. Okulların yeniden düzenlenmesi, yapılan değişikliklerle öğrenci ve velilerin mağdur edilmemesi için yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantıda, okulların, ilkokul ve ortaokul olarak düzenlenmesi konusunda bilgiler paylaşıldı. Buna göre, mevcut yapıları itibariyle 6-9 yaş çocuklara uygun olan okullar ilkokul, 10-13 yaş grubu öğrencilere uygun okullar da ortaokul olarak planlanacak. Bazı okullar ise hem ilkokul hem ortaokul olarak eğitim-öğretime devam edecek.

Diğer ilçelerle de aynı planlamanın yapılacağının anlatıldığı toplantıda, bütün okulların 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, yeni eğitim sistemine uygun bir şekilde eğitime hazır hale getirileceği ifade edildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Hasan Gül Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title