Haberler

Meral Okay, Doğum Gününde Anıldı

Güncelleme:

Nisan ayında hayatını kaybeden sanatçı Meral Okay anıldı.

9 Nisan 2012 tarihinde hayatını kaybeden senarist, yazar, oyuncu Meral Okay'ın sözlü vasiyeti, sevenleri ve yakın dostları tarafından gerçekleştirilen bir anma gecesi ile yerine getirildi. Sanatçının aynı zamanda doğum günü olan 21 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilen ve başta Sezen Aksu olmak üzere tüm yakın dostlarının Okay'ı andığı "Meral Okay Matematik Köyü'nde Dogˆuyor" gecesinin tüm geliri, vasiyet gereği Nesin Vakfı Matematik Köyü'ne aktarıldı.

Dilara Endican ve Turgut Kerki tarafından Tim Show Center'da organize edilen geceye sanat ve cemiyet dünyasından birçok ünlü isim katıldı. Konuşmacılar dışında Türkan Sabancı, Serdar Bilgili, Nükhet Duru, Ayşe Özyılmazel, Mustafa Sarıgül, Derya Baykal, Demet Akbağ, Naz Elmas, Saba Tümer, Polat Yağcı ve Önder Fırat'ın da hazır bulunduğu gece, saat 19.00'da başlayıp 01.00'de sona erdi.

DOSTLARI MERAL OKAY'I ANLATTI

Sunumu Beyazıt Öztürk ve Engin Altan Düzyatan tarafından yapılan gece, gazeteci Nebil Özgentürk'ün gece için özel olarak hazırladığı belgesel ile başladı. Ardından birer birer dostları Meral Okay ile anılarını anlatmak üzere sahneye geldi. Gecede herkes Meral Okay'ın farklı bir yanından, herkes kendi bildiği Meral'inden bahsetti.

Gül Oğuz, "Meral; İnsanın hamını değil, olmuşunu severdi; çocukların da öyle. Akıllı, terbiyeli ve medeni çocukları severdi; çocuklarımızın ilim, bilim ve medeniyet öğrenmesini isterdi" dedi. Halit Ergenç, "Ölümün aşk için bir son olmadığını en iyi bilen insandı Meral" diye konuştu. Hande Ataizi, Meral Okay'ın doğum günü sebebiyle davetlilerden "iyi ki doğdun" şarkisi söylemelerini rica etti.

Meryem Uzerli, "Aynı yerden geldik, aynı yere gidiyoruz. Bu dünyada kısa bir ara veriyoruz" dedi ve babasının yazdığı şiiri okudu. Uzerli, Meral Okay'ın fotoğrafının elinde kırılması üzerine Okay'ın ruhunun kendine bir mesaj verdiğini ve ruhun çerçeveye sığmayacağı için çerçevesiz sakladığını anlattı.

Murat Yıldırım, gecenin en esprili konuşmasını gerçekleştirdi. Yıldırım, "En çok beni severdi. 'Oğlum matematik hayatın yarısı. Sende var, Engin'de yok' derdi. Ayrıca 'sen daha komiksin' de derdi. Ablam, burada her şey aynı. Sezen aynı, Nükhet aynı, hükümet aynı..." ifadelerini kullandı.

Nebil Özgentürk, "Hep başkaları için çaba sarf etti. Hiç fotoğrafa girmedi, hep arkada kaldı. Bugün yine bize muhteşem bir proje için el verdi" dedi. Nur Fettahoğlu, "Muhteşem Yüzyıl senaryosundan Kanuni Sultan Süleyman için yazılmış bir bölümü okudu.

Oktay Kaynarca, "Ondan çok korkardım, her sabah beni arayıp fırçalamasını özledim, hala telefonunu silmedim. Bazen telefon ediyorum, telefonuna ulaşılamıyor. Eminim ki ona ulaşmaya çalışan sadece ben değilim, hepimiz onu çok özlüyoruz" diye konuştu.

Ozan Güven, "Ben ona Meryl teyze derdim, şimdi de öyle söyleyeceğim. Hayatımda tanıdığım en tutkulu aşıktı. Yaman abiden öyle bir bahsederdi ki, sanki beş on dakika önce yanından ayrılmış, öyle çok severdi. Eminim Yaman abi ve aşkı orada da yaşamaya devam ediyordur" dedi.

Özgu Namal, "Bana 'ne olursa olsun sevdiklerine sahip çık' derdi. Bir gün sette bana 'Yaman ile bir kızımız olsaydı muhtemelen sana benzerdi, böyle kara kaşlı kara gözlü, senin gibi hayat dolu...Adını Hayat koyacaktık. Umarım senin de ömrün uzun olur hayat gibi olur' dedi.' Kimin ne acı çektiği dışarıdan belli belli olmaz kimseyi yargılama, herkesi gönül gözünle sev' dedi" ifadelerini kullandı.

Pelin Akat, "Ben Meral'e 'kitap gibi kadınsın' derdim, iyi ki o kitap gibi kadını tanımışım" dedi. Selma Ergeç, "Muhteşem Yüzyıl 11. bölüm 50 .sahneden alıntı yaptı. ve 'Bir insanın bir insana verebileceği en güzel şey ona ilham vermektir. Bunun için Meral Okay'a teşekkür ediyorum' diye konuştu.

SEZEN AKSU'DAN MERAL OKAY ANISINA ÖZEL KONSER

"Meral Okay Matematik Köyü'nde Doğuyor" gecesinde konuşmacıların ardından

sahne alan Sezen Aksu, Meral Okay şarkılarının ağırlıkta olduğu bir repertuarla davetlileri büyüledi. Gecede iki saati aşkın bir süre sahnede kalan sanatçı, sık sık Meral Okay ile olan anılarından ve gecenin öneminden bahsetti. Konserini Melike Demirağ'ın unutulmayan Arkadaş şarkısı ile sonlandıran Aksu, bu şarkıyı Meral Okay'a armağan etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Engin Altan Düzyatan Nebil Özgentürk Sezen Aksu Meral Okay Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title