Haberler

"Memur-Sen Türkiye Buluşması"

Göksel Yıldırım - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Çerçevesini Devletin Çizdiği Sendikacılığı Da, Çerçevesi Devlete Karşı Çizilen Sendikacılığı da 'hayır' Diyoruz" Dedi.

Göksel Yıldırım - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Çerçevesini devletin çizdiği sendikacılığı da, çerçevesi devlete karşı çizilen sendikacılığı da 'hayır' diyoruz" dedi.

Memur-Sen ve bağlı sendikaların, her düzeydeki başkanlarının katılımıyla Asya Termal Otel'de gerçekleştirilen "Memur-Sen Türkiye Buluşması" başladı.

Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, bu yıl en az 500 bin üyeye ulaşma kararlılığında olduklarını söyledi.

Sendikacılığı vesayeti deşifre etmek için yaptıklarını dile getiren Gündoğdu, bunun hem ekmek hem de özgürlük mücadelesini kapsadığını bildirdi.

Gündoğdu, "çerçevesini devletin çizdiği sendikacılığı da, çerçevesi devlete karşı çizilen sendikacılığı da 'hayır' diyoruz" dedi.

Ekmeği büyütme konusunda rakip sendikalara çağrıda bulunduklarını anlatan Gündoğdu, ancak bu konuda uzlaşamadıklarını ve yalnız kaldıklarını ifade etti.

Memur-Sen'in toplu sözleşme hakkını söke söke aldığını belirten Gündoğdu, 9 yıllık toplu görüşme sürecindeki en büyük kazanıma imza attıklarını kaydetti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve eski KESK Genel Başkanı Sami Evren'i eleştiren Gündoğdu, "Memurun aleyhine imza atarsanız bir daha sizi gören olmaz" diye konuştu.

Sadece memurların haklarını değil insanı ilgilendiren tüm konuları gündemlerine aldıklarını ifade eden Gündoğdu, bu çerçevede demokratik açılımın başarıya ulaşması gerektiğini ölümden sağlanan rantın son bulmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Gündoğdu, referandumda yüzde 58 "Evet" oyu çıkmasının da lokomotifinin Memur-Sen olduğunu ifade etti.

Yaklaşan milletvekilliği genel seçimlerine de değinen Gündoğdu, sendikanın adayı olamayacağını ancak aday olmak isteyen arkadaşlarına referans verebileceklerini kaydetti.

Anayasa değişikliği sonrasında toplu sözleşme hakkı için uyum çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini anlatan Gündoğdu, toplu sözleşme düzeni ile Hükümetle imza attıktan sonra sağlanan uzlaşmanın başına Meclis'te ne gelecek diye düşünmek zorunda kalmayacaklarını dile getirdi.

Başörtüsü yasağını eleştiren Gündoğdu, "Bu ülkenin artık bu ayıptan kurtulması lazım. Demokratikleşmeyi her alanda yürürlüğe koymak lazım" dedi.

Güncel tartışmalara da değinen Gündoğdu, yaptıkları açıklamalar nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ile sanatçı Müjdat Gezen'e tepki gösterdi.

"Ekmekten, emekten, özgürlükten, milletten, mazlumdan yana taraf olduklarını" vurgulayan Gündoğdu, "Bizim hiç bir il başkanımızı, yöneticimizi bir siyasi parti tayin edemez" diye konuştu.

Siyasilerin ideolojilerine göre değil, yaptıklarına göre değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Gündoğdu, bu çerçevede eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer'i eleştirdi.

Gündoğdu, göreve geldiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu alkışlamaya hazırlandıklarını belirterek, " Ancak Kılçdaroğlu, (Ergenekon Terör Örgütüne üye olacağım) diyor. Bu legal yapı değildir, bir formla buraya üye olunmaz hala Kılıçdaroğlu'nu alkışlamak için bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ahmet Gündoğdu, doğru duruş gösterdikleri için BBP'nin eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı alkışladıklarını söyledi.

Gündoğdu, konuşmasının sonunda tüm siyasi partilere çağrı yaparak, "Gelin milletin anayasasını yapalım, gelin Türkiye'yi normalleştirelim" dedi.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title