Haberler

Mecnur Çolak Tahliye Oldu

Borsada manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle aralarında Mecnur Çolak'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 26 sanığın yargılanmasına İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Dört grup halinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda cazip fiyatlarda gösterdikleri hisselerde işlemler yaptıkları ileri sürülen sanıklar, küçük tasarruf sahiplerini 20 milyon YTL zarara uğratmakla suçlanıyordu..

Davanın tutuklu şüphelilerinden Mehmet Tahir Görpeoğlu, Mechur Çolak, Murat İlgeç, Can Dilmener ve Yalçın Kaya'nın eylemlerine uyan kara para aklamaktan 6.5 yıldan 23 yıla kadar, davnın diğer şüphelileri Davit Davut Eskinazi, Behçet Erdem, Ahmet Özgür, Tanju Kanbur, Ayşegül Tuncer, Mustafa Görpeoğlu, Ertan Yılmaz, Hakan Mutlu, Cihan Şütşurup, Aycan Ferik, Ahmet Yavuz Koç, Halit Kadir Acartürk, Hakan Buharalı, Sinan İyik ve Hasan Ütebay'ın ise "suç işlemek için örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" tan 6.5 yıldan 23 yıla kadar, Ömer Bölükbaşoğlu, Ragıp Arsan, Agah Şevket Aksoy, Haldun Aygün, Mithat Kani Kahraman ve Hakan Işın, eylemlerine uyan örgüt adına suç işlemekten 5.5 yıldan 21 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyorlardı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title