Haberler

Meclis'te AK Parti'li ve HDP'li Vekiller Yumruk Yumruğa Kavga Etti

Güncelleme:

Meclis'i karıştıran kavga, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün Güneydoğu'daki operasyonları eleştiren konuşmasındaki, "kolluk kuvvetleri sivilleri katlettiği" iddiası üzerine patlak verdi. Encü'nün konuşmasına Ak Parti'liler çok sert tepki verirken, bazı Ak Parti'liler ise kürsüye yürüdü. Bu girişim AK Parti grup yöneticileri tarafından güçlükle engellendi.

Oturumu yöneten Başkanvekili Ahmet Aydın, "kolluk kuvvetleri katletmez" derken, AK Parti'liler ise Encü'ye "terörist" diye bağırdılar.

Kadınların da aralarında bulunduğu HDP'li vekiller ise konuşmasını tamamlayan Encü'yü korumak için kürsüye yaklaştı.

AK Parti'liler ile HDP'liler arasındaki ilk itiş kakış kürsü önünde yaşandı. HDP'liler Encü'yü çember içine alıp Genel Kurul'da kendileri için ayrılan bölüme yürürken, çok sayıda AK Parti'li de HDP'lilere laf atarak üzerlerine yürüdü. Başkanvekili Aydın oturuma ara verdi. Ancak verilen ara kavganın büyümesini önlemedi.

KADIN VEKİLİ İTTİ

Önce, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile İzmir Milletvekili Hamza Dağ, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in arka sıralara oturtmaya çalıştığı Encü'nün üzerine hücum ettiler. Bu arada, Genel Kurul'un arka sıralarından dolaşarak HDP sıralarına ulaşan AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da Encü'ye yöneldi. Ceylan, Encü ile arasında kalan Demirel'i eliyle iterek saf dışı bırakmaya çalıştı.

HDP'LİLERE 'DAĞA DAĞA' DİYE BAĞIRDILAR

Ceylan ile Encü yumruklaşırken, arada kalan Demirel dengesini yitirerek yere kapaklanma tehlikesi atlattı. Ceylan'ın yardımına koşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara da kavgaya katıldı. Bu kavga sürerken salonun çeşitli yerlerinde de AK Parti'liler ile HDP'liler arasında yumruklaşmaya varan kavgalar yaşandı. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de darbe aldı. Kavga sırasında arada kalan Demirel'in yanı sıra HDP'nin kadın vekilleri Hüda Kaya ve Burcu Özkan Çelik de tartaklandı. Kavga güçlükle yatıştırılırken, kendilerine ayrılan bölüme geçen AK Parti'lilerin HDP'lilere, "dağa dağa" diye bağırdıkları da gözlendi.


"SENİN HAPİSHANEDE OLMAN LAZIM"

Kavgayı, araya giren CHP ve MHP milletvekilleri engellemeye çalıştı. Bazılarının da kavga eden AK Parti'liler ve HDP'liler arasında kalarak itilip kakıldıkları görüldü. "Burada dile getirdiğimiz gerçekler sizlerin hoşuna gitmeyebilir" diyen Encü'ye, AK Parti'liler, "Dünyanın hiçbir parlamentosunda böyle bir konuşma olamaz. Senin hapishanede olman lazım" diye tepki verirken, Encü de kendisine "terörist" diyen AK Parti'lilere, "Siz beni, seçilen bir insanı terörist olarak itham edemezsiniz. Haddinizi bilin. Sizden korkmuyoruz." diye karşılık verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çağlar Demirel Nevzat Ceylan Ferhat Encü AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (177)

AKP YALAN ATTI:

EY AKP SEN KÜRDÜN OYU İLE BAŞA GEL TBMM DE KÜRDE DAĞA ÇIK DE VERDIGIM OY HARAM OLSUN SEN FAŞİSLIKTEN MHP YI DE GEÇTIN. . .

86
10
yanıtYanıtla
AKKURT:

AKPARTİ İCRAAT PARTİSİDİR. . HEDEFLERİ VE PLANLARI 50 YILLIK TIR. . . TAYİİBİN ÖLMESİNİ BEKLEYEN MALLAR. . . TAYYİP ÖLSE BİLE ARTIK AKPARTİ YIKILMAZ. . BU BÖYLE BİLİNE. . .

7
89
yanıtYanıtla
Can:

akp: Ensar Riza ayyakkabi kutulari savas kan katliam baskanlik takintisi roboski sur cizre nusaybin gezi

yanıt14
yanıt2
AA:

AMAN , ALLAH ERDOĞANA UZUN ÖMÜR VERSİNDE SONUNU GÖRELİM. . .

yanıt26
yanıt1
estergonMobil-ANDROID:

bu hdp li pisliklerin yaşaması haram

13
76
yanıtYanıtla
YAZIK HEPİNİZE:

BİR MİLLET VEKİLİLINE TERÖRİS DEMEK O VEKİLE YO VERMİŞ MİLYON HALK SENİ GÖRUYOR VE KİMİN TERÖRİT OLDUGUNU HAKSIZLIK ZÜLMÜ GÖRUYOR. . .

70
16
yanıtYanıtla
DİN DÜŞMANI AKP:

HDP vekillerine terörist diyenler mecliste terör estiriyo şimdi burda görünen TERÖRİST AKP

53
19
yanıtYanıtla
ALİ:

DİNGİL DEVLET HALKINI ÖLDÜRMEZ BURASI TÜRKİYE PKK İTLERİNİ ÖLDÜRÜYOR NE YAPACAKDI SİLAHLA ÜZERİNE ATEŞ EDENE ELBEDDE ÖLDÜRECEK SAVUNMANIZ BİLE TERÖRÜSTCE DİNE KURBAN OLUN DİNSİZLER

yanıt9
yanıt9
sivaslı:

geberen cani vatan hainleri için hdpkk lılar çıldırıyor ermeni vekilleri silah zoruyla oy aldılar bir daha alamayacaklarını anladılar.

yanıt6
yanıt11
AA:

ALİ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . TAKİP ETMİYORSUN GALİBA, EN FAZLA FAİLİ MEÇHUL AKP DÖNEMİNDE YAŞANIYOR. . EN UFAK BİR OLAYA , YAYIN YASAĞI GETİRİLİYOR, SONRA NETİCE KOCA BİR 0 . . . . . . . . . . . . . . . . . . BU ÜLKENİN KANAYAN EN BÜYÜK YARASI ERDOĞANDIR. . . . . ADAYA, KANDİLE KİM GÖNDERDİ, GÜNEY DOĞUNUN SİLAH DEPOSU OLMASINA YUNAN PARTİSİMİ, GÖZ YUMDU. . . .

yanıt3
yanıt2
Tüm 177 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title