Haberler

Mdob Aşk-ı Memnu Operasını Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Halit Ziya Uşaklıgil'in ünlü aşk romanından hareketle aynı adla operaya uyarlanan Aşk-ı Memnu eserini sahneleyecek.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Halit Ziya Uşaklıgil'in ünlü aşk romanından hareketle aynı adla operaya uyarlanan Aşk-ı Memnu eserini sahneleyecek.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 16-22 Mayıs tarihlerinde Mersin Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak 2 perdelik eserin, Orkestra Şefliğini Selman Ada, Caner Ruhselman ve Aytuğ Ülgen dönüşümlü olarak üstleniyor.

Rejisörlüğünü Figen Kocakaya, Koro Şefliğini Oleg Constantinov, dekorunu Nihat Kahraman, kostümlerini Sevtaç Demirer Ulaş, ışıklarını Tarı Deniz'in üstlendiğini eserde, Bihter rolünü Işıl Azaz ve Sema Yaran, Behlül karakterini Oğuz Çimen ve Barış Yanç, Adnan Bey karakterini Hasan Berk ve Mehmet Yılmaz, Firdevs Hanım karakterini Funda Uyanık, Nihal karakterini Işıl Cavga Bölükbaşı, Beşir karakterini Onur Polat, Mlle de Courton karakterini Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Nesrin karakterini Melahat Yavuz, İmam karakterini de Hulusi Polat canlandıracak.

Hali vakti yerinde ve bir süre önce karısı intihar eden Adnan Bey'in kendisinden otuz yaş küçük Bihter ile evlenmesiyle başlayan eserin birinci perdesinde, Bihter'in annesi Firdevs Hanım'ın Adnan Bey'e ilgi duyması ve bu evliliğe karşı çıkmasıyla devam ediyor. Nihal'in içine kapanık, Bihter'den hoşlanmayan, vaktini çoğu zaman eğitmeni Mlle-De Courton ya da evin hizmetkarlarından Beşir ile geçiren küçük bir kız olarak dikkati çektiği eserde, Mlle-De Courton'un Adnan Bey'e, Beşir'in ise Nihal'e karşı platonik bir aşk beslemesi konu ediliyor.

Bu sırada Adnan Bey'in çapkın yeğeni Behlül'ün, Bihter'i baştan çıkarmaya çalıştığı, Bihter'in de bir süre vicdanı ve arzuları arasında bocalamasının ardından Behlül'e karşı koyamadığı anlatılan eser, dizi sektöründe uzunca bir süre Türk halkının ilgisini çekmişti.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Halit Ziya Uşaklıgil Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title