Haberler

Mdob, "Aşk-I Memnu" Operasını Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Selman Ada'nın "Aşk-ı Memnu" operasının prömiyerini yapacak.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Halit Ziya Uşaklıgil'in ünlü aşk romanından hareketle aynı adla şair Tarık Günersel tarafından operaya uyarlanan 2 perdelik eser, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nden Figen Kocakaya rejisiyle 16 Mayıs'ta Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Librettosunu Tarık Günersel'in yazdığı, orkestra şefliğini eserin bestecisi Selman Ada'nın yanı sıra Caner Ruhselman ve Aytuğ Ülgen dönüşümlü olarak üstlendiği eserin dekor tasarımını Nihat Kahraman, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, ışık tasarımını ise Tarı Deniz gerçekleştirecek.

Koro şefliğini Oleg Constantınov ve Serhat Kaya'nın yaptığı eserde başlıca rolleri Işıl Azaz, Oğuz Çimen, Barış Yanç, Hasan Berk, Mehmet Yılmaz, Funda Uyanık, Işıl Cavga Bölükbaşı, Onur Polat, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Melahat Yavuz ve Hulusi Polat paylaşacak.

Dünya prömiyeri 23 Ocak 2003'te Mersin'de gerçekleşen eserde, 19. yüzyılın sonunda yaşayan zengin sınıfın yaşam biçimi ve eski yaşam biçimlerinin batılı yaşam biçimi içinde çözülmesiyle oluşan sorunları, yeniden şekillenen dünya görüşleri ve sağlıksız ilişkileri anlatılıyor.

Eserin gala temsili ise 22 Mayıs'ta yine Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Halit Ziya Uşaklıgil Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title