Haberler

Mdob, "Aşk-I Memnu" Operasını Sahneledi

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Selman Ada'nın "Aşk-ı Memnu" operasının prömiyerini gerçekleştirdi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Selman Ada'nın "Aşk-ı Memnu" operasının prömiyerini gerçekleştirdi.

Halit Ziya Uşaklıgil'in ünlü aşk romanından hareketle aynı adla şair Tarık Günersel tarafından operaya uyarlanan iki perdelik eser, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nden Figen Kocakaya rejisiyle Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Librettosunu Tarık Günersel'in yazdığı, orkestra şefliğini eserin bestecisi Selman Ada'nın yaptığı eserin dekor tasarımını Nihat Kahraman, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, ışık tasarımını ise Tarı Deniz gerçekleştirdi.

Eserde başlıca rolleri Işıl Azaz, Barış Yanç, Mehmet Yılmaz, Funda Uyanık, Işıl Cavga Bölükbaşı, Onur Polat, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Melahat Yavuz, Hulusi Polat ve Orhan Güllüer paylaştı.

Promiyeri Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın eşi Songül Çağlayan, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, 2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy ile çok sayıda sanatsever izledi.

Eserin galasının 22 Mayıs'ta yine Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceği bildirildi.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Halit Ziya Uşaklıgil Basri Güzeloğlu Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title