Haberler

Mazlumder Şırnak Şubesinden Cizre'deki Olaylarla İlgili Açıklama

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) Şırnak Şube Başkanlığı, Cizre'de Hüda-Par ile YDG-H üyeleri arasında çıkan ve 3 kişinin ölümü 5 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayla ilgili açıklama yaptı.

MAZLUM-DER Şırnak Şube Başkanı Av. Abdullah Ekinci, olayla ilgili bir rapor hazırladıklarını söyledi. Ekinci, MAZLUM-DER olarak olayların yatışmasını müteakip telefonla Hüda-Par İlçe Başkanı ile görüştüklerini, sonra da Cizre Devlet Hastanesi'nde yaptıkları araştırmalarda 3 yaralı 2 ölü olduğu bilgisine ulaştıklarını kaydetti. Ekinci, "Akabinde de İnsan Hakları Derneği heyetiyle beraber HDP Şırnak İl Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirildi. Aynı zamanda HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sariyildiz'a da telefonla ulaşılarak ve Cizre'deki diğer STK'lar ile birlikte DTK Eşbaşkanı Selma Irmak'ı BDP Cizre ilçe binasında ziyaret ettiklerini ve bu yönde bir rapor hazırladık" dedi. Hazırlanan raporu açıklayan Ekinci, şunları söyledi:

"Hüda-Par ilçe başkanı kendilerinin söz konusu çadıra saldırmadığını aksine olaydan bir gün önce HDP'den bir heyetin kendilerine nezaket ziyareti gerçekleştirdiğini ve bazı konularda hem fikir olarak ayrıldıklarını beyan etmiş akabinde gerçekleşen olaylara bir anlam veremediğini bazı gizli odakların kendilerini alana çekmeye çalıştığını beyan etmiştir. İzlenimlerimiz, kanımızca olay tarafları birbirine düşürmeye çalışan ve çatışmasızlık ortamının yöremizde yarattığı kısmi rahatlığı bozmaya çabalayan derin yapıların provokasyon amaçlı eylemidir. Derin odaklar eliyle bir PKK, Hizbullah savaşı çıkarılmaya çalışılıyor. Ayrıca görüştüğümüz tüm ilgililer özetle olayın provokasyon amaçlı olduğu konusunda ortak bir anlayış ve irade göstermişlerdir. Basında 'dindar insanlara saldırı' sözü çok kullanılıyor, aslında bu dindarlık ile ilgili bir şey değil, kanımızca bu husus çok ajite ediliyor. Müslüman ve Müslüman olmayan ayrımı üzerinden kamplaştırıcı, ayrımcı ve ayrıştırıcı bir söylem ile farklılıklar istismar edilmeye çalışılıyor. Halbuki olaylar partizanlık temelinde gelişen bir rekabet anlayışı içerisinde cereyan ediyor. Kanımızca dilin yumuşaması gerekiyor. Tarafların birbirlerinin hassasiyetlerine saygı duyarak, bu cümleden birbirini sürekli suçlayan, taciz eden, çetecilikle itham eden beyanlardan kaçınması sürecin normalleşmesi yönünden zaruridir. Aksi takdirde Kürdistan coğrafyasının halihazırdaki sosyo-politik gerçeğini ihmal eden aksi bir tavır barış sürecini sabote etmeye çalışan karanlık odaklara imkan ve fırsat verecektir. Görüştüğümüz ilgililer ve olayın tarafları güvenlik güçlerinin zaaf ve ihmalinin olduğu konusunda hemfikirdirler."

Daha sonra konuşan MAZLUM-DER Şırnak Şube Başkan Yardımcısı Av. Nurullah Unan ise, Cizre'de Müslüman evlerine yönelik saldırıların olduğu haberinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Unan, "27 Aralık 2014 tarihinde Cizre'de meydana gelen olaylar 3 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, pek çok vatandaşımızın da yaralanması ile sonuçlanmıştır. Kürt sorununda umut vaat eden bir sürecin yaşandığı bu günlerde Cizre'de yaşanan can kayıpları sürecin bir kez daha ne kadar hassas ve değerli olduğunu ortaya koymaktadır. Cizre'deki STK'lar olarak biz söz konusu hassas ve kırılgan süreçte herkesi serinkanlı ve sağduyulu davranmaya çağırmayı tarihi bir sorumluluk biliyoruz" şeklinde konuştu.

Tüm tarafları tarihsel görev ve sorumluluklarının bilincinde hareket etmeye provokasyonlara karşı serinkanlılık ve sağduyuyu elden bırakmamaya davet ettiklerini belirten Unan, "Ölenlere Allah'tan rahmet ve yakınları başta olmak üzere tüm Kürt halkına sabır diliyoruz" ifadelerini kullandı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şırnak Cizre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500

Yorumlar (1)

ismail:

Bence sizler isminizi değiştirin mazlum der değil de yeni bir isim bulun kendinize.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title