Haberler

Mayın Mağduru Zeynep Evinde

4 Yaşındaki Sudenaz, Kardeşinin Yanından Ayrılmıyor

Hakkari merkeze bağlı Geçitli Köyü yakınlarında, 16 Eylül 2010'da yola döşenen mayının, minibüsünün geçişi sırasında patlaması sonucu ağır yaralanan Zeynep Kurt, tedavi gördüğü Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nden taburcu olduktan sonra evine geldi. 1 aylık aranın ardından baba evinde ilk gününü geçiren minik Zeynep'in mutlu olduğu gözlenirken, 4 yaşındaki ablası Sudenaz ise kardeşinin yanından ayrılmıyor.

Amcası Yalçın Kurt'a ait özel otomobille 12 saatlik bir yolculuğun ardından gece saat 01.00 sıralarında evinin bulunduğu Katramas Mahallesi'ne gelen minik Zeynep'i, babası Hamit, dedesi Casım ve amcası Nihat Kurt ile yakınları karşıladı. 23 yaşındaki genç eşini kaybeden Hamit Kurt, minik kızını kurban kestirerek karşıladı. Acılı baba Hamit Kurt, mutluluk ve kederi bir arada yaşadı. Kızana sarılarak gözyaşı döken baba Hamit Kurt, her zaman olduğu gibi yine yetkililerden faillerin bulunmasını istedi.

Yorucu bir yolculuğun ardından evine kavuşan minik Zeynep, 29 günlük tedavinin ardından ilk kez bu sabah, kendi evinde uyanarak gözlerini açtı. Gece uyuduğu için kardeşini göremeyen 4 yaşındaki Sudenaz ise sabah uyandığında yanıbaşında olan minik kardeşine sarılarak aradan geçen bir ayın hasretini giderdi. Hain bir saldırının ardından annelerini kaybeden minik kızlar Sudenaz ve Zeynep, birbirlerine sarılıp, gülücükler dağıtmaları, evdekilerini mutlu ederken, oluşturdukları duygu seli yüzünden de kederlendirdi.

Minik Zeynep'in ilk ziyaretçileri ise patlamada minibüs sürücüsü olan oğlu Aydın'ı, yeğeni Enes'i ve miniklerin annesi olan kızı Şirin'i kaybeden acılı dede Cahit Erol ile anneanne Behice Erol oldu. Damatları Hamit Kurt ve miniklerin babaannesi Sabriye Kurt'a geçmiş olsun dileklerinde bulunan acılı dede ve nine Erol, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Torunları iyileştiği için sevindiklerini anlatan Cahit Erol, bu olayı yapanların ortaya çıkarılmasını istedi.

Mutluluk ve acıyı birarada yaşayan Hamit Kurt da faillerinin bir an önce bulunup cezalandırılmasını bekliyor. Hamit Kurt, "Kızlarımı annesiz bıraktılar. Allah kabul etmesin. Allah, bize yaşatılan acının aynısını onlara da yaşatsın. Patlamada yaralanan kızlarımın iyileşmelerine, yeniden evlerine dönmelerine seviniyorum. Aynı saldırıda eşimi kaybettiğim için de büyük üzüntü yaşıyorum"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title