Haberler

Manisalı Genç Beyinler 'Matematik Bilimini' İnceledi

Manisa Necatibey İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretim gören bir grup öğrenci, öğretmenlerinin verdiği matematik performans ödevi konusunda, gazetelerde yer alan dokümanları inceledi.

Manisa Necatibey İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretim gören bir grup öğrenci, öğretmenlerinin verdiği matematik performans ödevi konusunda, gazetelerde yer alan dokümanları inceledi.

İnsanlık tarihinin en eski bilimlerinden olan matematik hakkında performans ödevi araştırması yapan Necatibey İlköğretim Okulu 6/C sınıfı öğrencileri; Gülben Aydın, Özge Aydın, Gökçe Gültekin, Begüm Kuru ve Esma Demir, matematik ile ilgili bu zamana kadar dünya ve Türkiye basınında yer almış haberleri inceledi. Öğrenciler, araştırma ve bilgi edinme becerisini geliştirmek amacıyla Matematik Öğretmenleri Ummuhan Eroğlu tarafından verilen performans ödevi konusunda basında yer alan dokümanları yerinde görmek için İhlas Haber Ajansı (İHA) Manisa Temsilcisi Önder Aydın'ı ziyaret etti. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan, Aydın, matematik ile ilgili gazetelerde çıkan haberleri öğrencilere gösterdi. Matematik konusunda genelde okulların yarışmaları ve matematik olimpiyatları ile ilgili haberlerin yapıldığını kaydeden Aydın, "Son dönemlerde Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa'da da matematik alanında bir çok yarışma yapılıyor. Bizlerde gazeteci olarak bu tür haberlerin üzerinde duruyoruz. Öğretmenler öncülüğünde okullar tarafından yapılan matematik etkinlikleriyle öğrencilerin deneyerek, yaşayarak ve keşfederek matematik kavramlarını özümseyeceği ve zamanla matematik korkusunu yenmesi hedefleniyor. Yapılan etkinliklerde öğrencilerin heyecanlarını ve duygularını topluma aktarmakta biz gazetecilere düşüyor." diye konuştu.

Ziyarete gelen öğrenciler adına konuşan Gülben Aydın da, kendilerine yardımcı olan İHA Manisa Temsilcisi Önder Aydın'a teşekkürlerini sundu. Gülben Aydın, "Öğretmenimiz Ummuhan Eroğlu tarafından verilen performans ödevini araştırmak için arkadaşlarımla birlikte bir grup oluşturduk. Ödevimizin konusu gazetelerde matematik ile ilgili yer alan haberleri incelemekti. Bu yüzden arkadaşlarımla birlikte İHA'yı ziyaret ettik. Önder Aydın da bizi çok sıcak karşıladı ve yakından ilgilendi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Arşivde yer alan matematik hakkında çıkmış haberleri yerinde gördük. Bizler için çok faydalı oldu." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Önder Aydın Özge Aydın Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title