Haberler

Manisa: Tbmm Başkanı Arınç, Manisa'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, memleketi Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, memleketi Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldı.

Kutlamalar, sabah saat 10.00'da başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yanı sıra Vali Refik Arslan Öztürk, 1. Pİyade Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, Hüseyin Tanriverdi, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, subaylar, daire müdürleri ve siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı. Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. TBMM Başkanı Bülent Arınç ve protokol, daha sonra valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı önünde devam eden kutlamalarda, Vali Refik Arslan Öztürk, 1. Pİyade Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu ile Belediye Başkanı Bülent Kar, askeri tören aracıyla halkı selamladı. Kutlamaları izlemeye gelen çocuk, genç, yaşlı binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla, 84 yıl önce yaşanan büyük coşku ve sevince, bugünkü sevinçle ortak oldu. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Kar, "Şehzadeler şehri Manisa'mız, bundan 84 yıl önce ulu önder Atatürk'ün başlattığı büyük taarruzla, Yunan işgalinden kurtarılmıştır. 27 Mayıs 1919 ile 8 Eylül 1923 tarihleri arasında Yunan işgali altında kalan Manisa'mız, Kurtuluş Savaşı sırasında, belki de tarihinin en kötü dönemini yaşamıştır. Düşman, büyük bir korku ve dehşet içersinde Manisa'dan çekilmek zorunda kalırken geride, yanmış kül olmuş bir Manisa bırakmıştır. Kahraman ordularımızın bizlere miras bıraktığı bu toprakları, uygarca yaşanabilen bir kente dönüştürmenin mücadelesini vermeye devam ediyoruz, devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından, günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri sergilendi. Daha sonra, askeri bando eşliğinde geçit töreni yapıldı. Vali Öztürk, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu ile Başkan Kar, tören geçişi yapan askeri birlikler, jandarma ve polis korteji, gaziler, şehit yakınları ve öğrencilerle, kurum ve kuruluşları selamladı. Son olarak da belediyenin Şehzadeler Mehter Takımı'nın yürüyüşüyle tören son buldu.

Kutlamalar kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda, belediye tarafından yaptırılan 400 araçlık yeraltı otoparkının açılış töreni yapıldı. 4 trilyon 500 milyar liraya yaptırılan otoparkın, 12 bin metre kare kapalı kullanım alanına sahip olduğu belirtildi. Açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa'ya güzel hizmetler yapıldığını ve bunu başaranların da taktir edilmesi, alkışlanması gerektiğini ifade etti. Türkiye'de meclis dışında, saraylarla birlikte yaklaşık 5 bin kişiyi koordine ettiğini hatırlatarak Türkiye'nin iş yapan adama ihtiyacı olduğunu vurgulayan Arınç şöyle konuştu:

"Sabahtan akşama kadar yan gelip yatan değil, 9 ile 5 arasında mesaisini dolduran değil, 'Bu böyle olsa daha iyi olur, daha güzel olur, daha verimli olur' deyip önüme proje getiren adam arıyorum. Hakkari'de bulsam getireceğim, Trakya'da bulsam getireceğim. İş yapan insana ihtiyacımız var. Ortaya eser koyan insana ihtiyacımız var. Masanın üzerine projesini koyduğu zaman, bunu taktir ettiğimizi gördüğümüz insana ihtiyacımız var. Peygamberin hadisi var. "İlim, Çin'de bile olsa talep ediniz, hikmeti nerede bulursanız alınız." Bu hadisi yorumlayanlar, 'Niçin Çin'de' diyor. O zaman Çin dünyanın bilinen en uzak ülkesiydi. İşte o en uzak yerde bile olsa alıp getirin, ona talip olun. Hikmet de burada çok şükür. Başaran insanları, taktir etmek, onları onurlandırmak ve teşvik etmek gerekir."

TBMM Başkanı Bülent Arınç, daha sonra okunan duanın ardından otoparkı hizmete açtı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title