Haberler

Manisa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyet'in Kuruluşunun 84. Yıldönümü Nedeniyle Ellerinde Türk Bayraklarıyla Kutlamalara Katılan Genç Yaşlı Binlerce Vatandaş, Büyük Coşku Yaşadı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 84. yıldönümü nedeniyle ellerinde Türk bayraklarıyla kutlamalara katılan genç yaşlı binlerce vatandaş, büyük coşku yaşadı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen kutlamalara Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, askeri ve sivil erkan katıldı. Vali Öztürk, Babüroğlu Paşa ile Başkan Kar ellerinde Türk bayraklarıyla kutlamaları izlemeye gelen binlerce kişiyi selamladı.

Törende bir konuşma yapan Vali Öztürk birlik ve beraberlik mesajları vererek "Biz birlik ve beraberlik istiyoruz. Ülkemizin görünen ve görünmeyen belalardan uzak olmasını arzu ediyorum. Bugün kutlamakta olduğumuz bayramımızı biraz hüzünlü kutluyoruz. Bayram arifesinde 12 şehidimizin katledilmesini ve akıbetini bilmediğimiz 8 vatan evladını minnetle hürmetlerle yad ediyoruz. Bunun yanı sıra bütün şehitlerimizi yüksek hatıraları ile anıyoruz onların manevi değerlerine sahip çıkıyoruz" dedi.

Bugün yaşadığımız sıkıntıların yüzlerce binlerce daha fazlasını cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında yaşadığımızı anlatan Öztürk, şöyle konuştu: "Bugün girmek istediğimiz aynı masalarda oturmak istediğimiz Avrupa Birliği'nin kurucularından Fransa, İtalya Yunanistan topraklarımızı baştan başa işgal etmişti. Ankara, Sivas, Yozgat, Eskişehir, Gümüşhane civarında her yer işgal edilmişti. Orduları dağıtılmış silahları toplatılmış yılgın yorgun bir millet İstiklal Savaşı'na karar vermişti. O gün kazanılan bu

zafer bugünlere örnek oldu ve bugün milletimiz daha büyük başarılara imza atmaya gücünü hazırlamıştır. Bunun için yapacağımız en önemli şey birlik ve beraberliğimizi tesis etmektir. O günde aynı bugün gibiydi, hiçbir vasfımız yoktu ama biz başardık. Birlik beraberlik olursak kardeşliğimizi muhafaza edersek daha büyük başarılara erişeceğimizden eminiz."

Türk dış politikasında ekonomik güce değinen Vali Öztürk, şöyle konuştu: "Gönlüm istiyor ki bugün bize yardım etmeyen el uzatıp elimizi çevirenlere keşke borcumuz olmasaydı. Cebinde 300 milyon dolar olan bir Türkiye olsaydı borcumuzun yerine bütün kalbimle ve samimiyetimle söylüyorum onların önünde ayak ayak üzerine atarak arkamıza yaslanarak oturur ve girmek istediğimiz Avrupa Birliği'nin kapısında itilen bırakılan bir ülke yerine içeri buyur edilen bir ülke konumuna gelirdik."

Başarmaktan başka çaremiz olmadığını anlatan Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bunun için ailemizden başlayacağız çocuklarımızın gelecekleri için teminat olacağız. Çalıştığımız fabrikayı ektiğimiz tarlanın ürününü artırarak ülkemize ve vatanımıza hizmet edeceğiz. İşte anahtar ve çare budur. Eminim Türkiye güzel günler görecek daha büyük başarılara erişecek. Avrupa'nın köhnemiş yaşlanmış nüfusuna sadece 30 milyon öğrencisi olan Türkiye'yi güzel günler bekliyor. Yeter ki biz bu vatanın kıymetini

bilelim."

Vali Refik Arslan Öztürk'ün bu anlamlı konuşması törene katılan halk ve protokol tarafından ayakta alkışlandı.

Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı. Askeri bando eşliğinde yapılan geçiş sırasında özellikle asker ve gaziler büyük ilgi gördü.

(ÖA-Mİ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title