Haberler

Manisa'da Arıtma Tesisindeki İş Kazası Davası

Manisa Deri Sanayi Bölgesinde geçen yıl haziran ayında meydana gelen ve arıtma tesisi havuzunun motoruna bakım yapmak isteyen biri mühendis 3 çalışanın, havuza düşerek ölmesiyle sonuçlanan iş kazasına ilişkin davada, sanayi bölgesini kuran ve işleten kooperatifin yönetimini tali kusurlu bulunarak, her bir yönetim kurulu üyesine ayrı ayrı 18 bin 200 lira adli para cezası verildi.

Manisa Deri Sanayi Bölgesinde geçen yıl haziran ayında meydana gelen ve arıtma tesisi havuzunun motoruna bakım yapmak isteyen biri mühendis 3 çalışanın, havuza düşerek ölmesiyle sonuçlanan iş kazasına ilişkin davada, sanayi bölgesini kuran ve işleten kooperatifin yönetimini tali kusurlu bulunarak, her bir yönetim kurulu üyesine ayrı ayrı 18 bin 200 lira adli para cezası verildi.

Manisa Deri Sanayi Bölgesinde geçen yıl 26 Haziran'da meydana gelen ve biri mühendis 3 çalışanın ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava sonuçlandı.

Ölen işçilerden Satılmış Mercan'ın avukatı ve Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda açılan davada, yargılamanın sona erdiğini belirtti.

Mahkemeye sunulan bilirkişi raporlarında, kazada ölen arıtma tesisi sorumlu müdürü çevre mühendisi Muhammed Nur Belen'in asli, siteyi kuran ve işleten kooperatif yönetim kurulu üyeleri Ferhat Güler, Hasan Demircan, Ayhan Odacı, Gülcan Ayberk ve İhsan Beder'in ise tali kusurlu olarak yer aldığını hatırlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Tesisin sorumlu müdürü olan çevre mühendisi Muhammed Nur Belen'in asli kusurlu olarak sorumlu olarak yer almasına karşın kazada vefat ettiği için onunla ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı davada, kooperatif yönetimini tali kusurlu olduğuna hükmeden mahkeme, yönetimde yer alan her bir üye için ayrı ayrı 18 bin 200 liralık adli para cezası verdi."

Manisa Deri Sanayi Bölgesinde 26 Haziran 2014'te arıtma tesisi havuzunun motoruna bakım yapmak isteyen tesis müdürü çevre mühendisi Muhammed Nur Belen ile işçiler Satılmış Mercan ve İbrahim Dursun, havuza düşerek ölmüştü.

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Nur Ali Arslan Belen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title