Haberler

Malkoç: "Türkiye, ABD ve Avrupa'nın Taşeronu Olmayacak"

Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Türkiye'nin Suriye'deki iktidarı alaşağı etme konusunda ABD ve Avrupa'nın taşeronu olamayacağını söyledi.

Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Türkiye'nin Suriye'deki iktidarı alaşağı etme konusunda ABD ve Avrupa'nın taşeronu olamayacağını söyledi.

Osmaniye'de parti yöneticileri ile biraraya gelen Malkoç, Suriye ile ilgili meşru sınırlar içerisinde, millet ve devlet olarak yapılması gerekenler olduğunu anlattı. Suriye'deki zulmün sona erdirilmesi gerektiğine ileri süren Malkoç, şöyle konuştu: "Suriye halkının gördüğü zulme son vermek adına meşru sınırlar içerisinde millet ve devlet olarak yapmamız gerekenler vardır. Ama ABD'nin veya Avrupa'nın Suriye'deki iktidarı alaşağı etme konusunda onların taşeronu olamayız. veya Suriye ordusundan kaçan, halkına ateş etmediği için ordudan istifa edenleri alıp örgütleyip silahlandırıp Suriye'deki çatışmalara dahil edemeyiz. Bu ahlaken de, uluslararası hukuk açısından da doğru değildir. Hükümeti bu anlamda da uyarıyoruz. ABD'nin veya Avrupa'nın isteği doğrultusunda komşularımızla ilişkilerimizi belirlemeyiz. Suriye konusunda lüzumsuz ve gereksiz, savaşı çağrıştıracak konuları gündeme getirmeyiz. Bu, o bölgedeki halka yapılacak en büyük kötülüktür" dedi.

Malatya'ya ABD ve NATO'nun kullanımı için füze kalkanı veya üs kurulmasına karşı olduklarını da açıklayan Malkoç, "Herkes biliyor, bu radar üssü ile İsrail'i koruyacaklar. Biz ABD hatırı için komşularımızla ilişkilerimizi neden tehlikeye atalım?" diye sordu. Türkiye'de son yıllarda açılan boşanma davalarının da 1 milyon 400 bini bulduğunu bildiren Malkoç, "Toplumun temeli ailedir. İktidarda olan arkadaşlarımızın tedbir almaları ve düzenlemeler yapmaları gerekmektedir" diye konuştu. - Osmaniye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title