Haberler

Malatya Yeni Sesler Arıyor

Türküleriyle Ünlü Malatya'da, Yeni Sesleri Ortaya Çıkarabilmek Amacıyla, "Malatya Türküleri Ses Yarışması" Yapılacak.

Türküleriyle ünlü Malatya'da, yeni sesleri ortaya çıkarabilmek amacıyla, "Malatya Türküleri Ses Yarışması" yapılacak.

Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği'nden (MESD) yapılan yazılı açıklamada, derneğin gerçekleştireceği ses yarışmasına, sadece Malatya türküleri ile müracaat edilebileceği belirtildi.

Başvuruların 31 Mart 2011 tarihinde sona ereceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yarışmacılar ilimizin herhangi bir ilçe, belde yada köyüne ait anonim türküsü ile katılabilecekleri gibi, kendi besteleri ve Malatyalı bestecilerin besteledikleri türkü ve şarkılarla da katılabileceklerdir. Yarışmanın final jürisinde geçmişte olduğu gibi konunun uzmanı akademisyen, sanatçı ve gazeteciler de bulunacaktır. Yarışmanın birincisine büyük, ikincisine orta, üçüncüsüne de küçük Cumhuriyet altını ve plaket verilecektir. Yarışmacılar, katılım şartlarını derneğimizden öğrenebilirler."

Açıklamada, kendi kültür, sanat ve sanatçısına sahip çıkan derneğin, Türkiye'ye mal olmuş, Malatyalı Fahri (Fahri Kayahan), Sami Kasap, Zehra Bilir, Udi Nevres, Bedri Karahan (Bedo), Hakkı Coşkun, Necati Coşkun, Selahattin Alpay, Belkıs Akkale, Ufuk Erbaş adına ve anısına ses yarışmaları, anma ve konserler düzenlediği hatırlatılarak, yarışmada dereceye giren yeni seslerin bu etkinliklerde görevlendirileceği ifade edildi.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title