Haberler

Malatya: Tuncay İnce, AB Müzakerelerini Değerlendirdi

Başbakanlık Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreter Yardımcısı ve AB Çalışmaları Merkezi Genel Başkanı Tunay İnce, AB'nin Bir NATO veya Bir Dünya Bankası Gibi Algılanmaması Gerektiğini Söyledi.

Başbakanlık Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreter Yardımcısı ve AB Çalışmaları Merkezi Genel Başkanı Tunay İnce, AB'nin bir NATO veya bir Dünya Bankası gibi algılanmaması gerektiğini söyledi.

Başbakanlık AB Genel Sekreter Yardımcısı ve AB Çalışmaları Merkezi Genel Başkanı Tunay İnce, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Malatya'da Grand Akkoza Otelde basın toplantısı düzenledi. İnce, "Adeta bir devlet politikası haline gelen bir ülkede 1959 yılında müracaata başlayan 1963 yılında Ankara Anlaşması ile resmi başlangıcı ve ilişkisi kurulan Avrupa Birliği ile 40 seneyi aşan bir süredir ilişkilerimiz devam ediyor. Ama son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. AB giriş sürecinde zaman zaman problemler çıkıyor. Ama çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Amaca ulaşmak için çalışmalarımız sonuna kadar devam edecek. Bir gün elbette layık olduğumuz sistem içerisinde yerimizi alacağız. Burada önemli bir nokta AB ile görüşmelerde resmi bölümlerin yanında sivil toplum diyaloğunun da çalışması gerekiyor. Çünkü AB uluslararası bir kuruluş değildir" dedi.

AB'nin bir kuruluş olarak algılanmaması gerektiğini belirten İnce "NATO, Dünya Bankası ve IMF gibi bir kuruluş olarak AB algılanmamalıdır. AB'nin toplumların bir araya geldiği farklı toplumların bir arada yaşayacağı bir yaşam sistemidir. Amacı da insanca ve refah içerisinde yaşamaktır. Onun başarılı bir şekilde olabilmesi için de sivil toplum kuruluşlarının büyük önemi bulunmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title