Haberler

Malatya'da Fidan Dikiminde Çalışan Mevsimlik İşçiler Mahsur Kaldı

Malatya'nın Kale İlçesi'ne bağlı Erdemli Köyü, Narinç Yaylası'nda fidan dikiminde çalışan mevsimlik işçiler, gece başlayan yoğun kar yağışının ardından dağda mahsur kaldılar.

Malatya'nın Kale İlçesi'ne bağlı Erdemli Köyü, Narinç Yaylası'nda fidan dikiminde çalışan mevsimlik işçiler, gece başlayan yoğun kar yağışının ardından dağda mahsur kaldılar.

Ağaçlandırma projesi kapmasında Narinç Yaylası'nda Mardin'den gelen 6 aile fidan dikiminde çalıştığı sırada gece aniden başlayan kar yağışı sonrası dağda mahsur kaldılar. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu hemen bir kriz masası oluşturdu. Mahsur kalan 32 kişinin kurtarılması için hemen harekete geçen yetkililer işçilerin kurtarılması için yoğun çaba sarf ettiler. TEİAŞ'a ait kedi tabir edilen paletli bir kurtarma aracı bölgeye gelerek yüksekliği 1 metreyi bulan karla kaplı yolda mezraya doğru yola çıktı.

Yoğun sis ve karın olduğu dağ yolunda güçlükle ilerleyebilen paletli araç, yaklaşık 2 saat süren bir yolun ardından mahsur kalan ailelere ulaştı. İşçiler, mezraya geldiklerinde yağışın olmadığı ancak dün gece kar yağışının başlamasıyla sıkıntıya girdiklerini söylediler. Bazı işçiler de Nisan ayında kar yağması nedeniyle çok şaşırdıklarını söylediler. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 32 kişi, paletli araçla mezradan aşağıya güvenli bir şekilde indirildi. Mardin'den geldikleri öğrenilen ailelerin gece kar yağışı başlamasından sonra kurdukları çadırda bekledikleri, ancak yakacak odunlarının bitmesi nedeniyle donma tehlikesi atlattıkları öğrenildi. Yayladan paletli araçla indirilen mevsimlik işçiler buradan da kaymakamlığın tahsis ettiği minibüslerle Erdemli köyüne götürüldü.

Kurtarma çalışmasını bizzat yürüten Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ise aileleri sağ salim kurtarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Gece saatlerinden itibaren durumdan haberimiz oldu. İl merkeziyle de irtibata geçerek Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile de ortaklaşa bir çalışma başlattık. TEİDAŞ'a ait kar kedisi denilen aracı isteyerek buraya getirdik. " dedi. Kaymakam Uzunoğlu, kurtarma çalışmasında ilk olarak çocuk ve kadınları dağdan indirdiklerini daha sonra kalan işçileri indirdiklerini ifade ederek, " Sabah kadar yakacak odunları varmış ama sabah bitince zor durumda kalmışlar. Biz de bir an önce hiçbir problem olmadan arkadaşları nakletmek için çaba sarf ettik. "

Kurtarılan ailelerden hiç kimsede bir sağlık sorununun olmadığını da kaydeden Kaymakam Uzunoğlu, fidan dikim işinin mevsim şartları nedeniyle durdurulduğunu ve aileleri Erdemli Köyü'nde Kaymakamlığın kiraladığı evlere yerleştirdiklerini söyledi.

CÖ - Malatya / Kale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title