Haberler

Mahkemelerde Yargı Alanı Değişikliği

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Cumhuriyet başsavcılığı ve mahkemelerin yargı alanlarında değişiklik yaptı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Cumhuriyet başsavcılığı ve mahkemelerin yargı alanlarında değişiklik yaptı. HSYK'nın bu kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kara göre, 102 mahaldeki Cumhuriyet başsavcılığı ve mahkemelerin yargı alanı itibariyle bağlı olduğu yerlerde değişiklikler yapıldı. Genel Kurul kararına göre İstanbul Anadolu Adliyesinde faaliyet gösterecek olan ağır ceza mahkemeleri, çocuk ağır ceza mahkemeleri, çocuk mahkemeleri, iş mahkemeleri, ticaret mahkemeleri, kadastro mahkemeleri, fikri ve sınai haklar ceza mahkemesi, fikri ve sınai haklar hukuk mahkemesi ve infaz hakimlikleri yargı çevrelerinin Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kartal, Kadıköy, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinin idari sınırları olarak belirlendi. Kararda, İstanbul Anadolu Adliyesi'nde faaliyet gösterecek olan diğer mahkemelerin yargı çevrelerinin Ataşehir, Çekmeköy, Kartal, Kadıköy, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinin idari sınırları olarak belirlendiği de belirtildi.

Yargı alanı değişikliği yapılan diğer adliyeler:

"- Kazan ve Kızılcahamam Adliyeleri'nin Ankara Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanından çıkartılarak Sincan Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanına bağlanacak.

Erzin Adliyesi'nin Osmaniye Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanından çıkartılarak İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanına bağlanacak.

Bahçesaray Adliyesi'nin Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanından çıkartılarak Van Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanına bağlanacak.

Altınova İlçesi'nin adli yönden Karamürsel Adliyesi yargı alanından çıkartılarak Yalova Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanına bağlanacak.

Hasanbeyli İlçesi'nin adli yönden Bahçe Adliyesi yargı alanından çıkartılarak Osmaniye Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanına bağlanacak. - Çatalzeytin İlçesi'nin adli yönden Türkeli Adliyesi yargı alanından çıkartılarak İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanına bağlanacak.

Çavdır İlçesi'nin adli yönden Tefenni Adliyesi yargı alanından çıkartılarak Gölhisar Adliyesi yargı alanına bağlanacak."

(GK) FOTOGRAFLI - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çekmeköy Ataşehir İstanbul Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title