Haberler

Mahkeme Kararıyla Yeniden Bağlandı

Adapazarı'nda 17 Ağustos Depreminde hasar gören ve bugüne kadar onarım veya güçlendirilmesi yapılmayan bin 301 konutun yıkılmasına yönelik olarak 5 Aralık'ta başlatılan sürecin ilk aşamasında suları kesilen 29 konutun suyu, idare mahkemesinin...

Adapazarı'nda 17 Ağustos Depreminde hasar gören ve bugüne kadar onarım veya güçlendirilmesi yapılmayan bin 301 konutun yıkılmasına yönelik olarak 5 Aralık'ta başlatılan sürecin ilk aşamasında suları kesilen 29 konutun suyu, idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine yeniden açıldı. Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar kararın tehlikeli olduğunu söyledi.

Sakarya Valiliği il genelinde 17 Ağustos Depreminde etkilenen ve orta hasarlı olan bin 301 konut için dönemin Bayındırlık Bakanlığının onarım ve güçlendirme süresini uzatmayıp ağır hasara dönüşmesi üzerine yıkım kararı verdi. Valiliğin kararı sonrasında önce 'Bu binalarda oturmak tehlikeli ve yasaktır' tabelası asılan konutların 5 Aralık tarihinden itibaren elektrik su telefon ve doğalgaz hizmetleri Sakarya Valiliğinin kararı ile durduruldu. Bu kapsamda da ekipler il genelinde tarama yaparak hasarlı bina ve cami gibi ortak kullanım alanlarının sularını kesti.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri Adapazarı merkez ağırlıklı olmak üzere 325 orta hasarlı konutun 293'nün suyunu kesti. Suları kesilen 29 konut sahibi Sakarya İdare Mahkemesine başvurarak Sakarya Valiliğinin kararına itiraz edince, orta hasarlı raporu olan konutların suları açıldı.

Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş mahkeme kararına uymak zorunda olduklarını söyleyerek şunları söyledi:

"Mahkemenin aldığı bir karar var. Bu karara da idare olarak uymak zorundayız. Sadece 29 konut sahibi için verilen bu kararın sonucunu bekleyeceğiz. Ancak bize göre bu durum sürecin uzatılması anlamına geliyor. Aslında bu durumda riskli bir durumdur."

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar ise 12 yıl sonra orta hasarlı binalarla ilgili olarak gündeme gelen bu durumun tehlikeli olduğunu söyledi. Gürpınar "Tehlikeli bir durum. Ancak depremin üzerinden geçen 12 yıl boyunca da bu insanlar bu binalarda oturdular. Böyle bir gerçekte var" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

ADAPAZARI (Sakarya)(DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adapazarı Gürpınar Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title