Haberler

Sıfır Satın Aldığı Araç Kabusu Oldu

Güncelleme:

Aldığı sıfır minibüsü arızalı çıkan Ahmet Akkoç hukuk savaşı başlattı. Tüketici mahkemesi Akkoç'u haklı buldu, Yargıtay da onayladı. Ancak satıcı firma karara uymuyor.

Bursa'da yaşayan 41 yaşındaki Ahmet Akkoç 2 yıl önce Wosvagen marka bir minibüs aldı. Panelvan tipi aracın viteslerini geçirmekte sıkıntı yaşayınca Akkoç, bir ay içinde 4 defa servisin yolunu tuttu. Aracının yenisiyle değiştirilmesi için hukuk savaşı başlattı.

ÖNCE NOTERE SONRA MAHKEMEYE GİTTİ

Firma ile görüşmesinde olumsuz karar alınca Akkoç, ilk olarak Tüketici Yasası gereği noter kanalıyla firmaya ihtarmane çekerek ayıplı olan malın misli ile değişmesini istedi. Firma bunu reddedince İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Akkoç, buradan da misli ile değiştirilme kararı aldı.

MAHKEMEYİ KAZANDI, YARGITAY'DA ONADI

Fakat firma karara itiraz edince soluğu Tüketici Mahkemesi'nde alan Akkoç, burada da haklı bulundu. Firmanın temyizi üzerine tüketici mahkemesinin kararını gözden geçiren Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kararın onanmasına hükmetti. Akkoç'un otomotiv devine açtığı karar emsal oldu.

"YILIN TÜKETİCİSİ ÖDÜLÜNÜ VERMEK İSTİYORLAR"

26 aydır süren hukuk savaşını anlatan Akkoç, şimdi birçok tüketici derneğinin kendisini aradığını belirterek Akkoç, "Yılın tüketici ödülünü vereceklerini söylediler. Ben sadece bir tüketici olarak hakkımı aradım. Adalete güvendim. Ama ona rağmen halen mağduriyetim giderilmedi" dedi.

FİRMA MAHKEME KARARINI UYGULAMADI

Akkoç, firmanın, 'Bu aracın misli yok. Yeni modelini üretmiyoruz' diyerek mahkeme kararını uygulamadığını, bunun üzerine icra bilirkişi heyetiyle firma içinde aynı model aracın üretilip üretilmediğinin tespitini yaptıklarını anlattı.

"ARACI CEO'YE HEDİYE EDECEĞİM"

Akkoç, "Ben 26 aydır mücadele ettim. Açılan davayı kazandım. Bu karar da Yargıtay tarafından onandı. Ona rağmen firma mahkemenin kararını uygulamıyor. Aracı firmanın CEO'suna hediye edeceğim" diye konuştu.

2 AYRI BİLİRKİŞİ ARACA KUSURLU RAPORU VERDİ

26 aydır otoparkta olan aracın iki ayrı bilirkişi raporuyla kullanılmasının uygun olmadığını anlatan 3 çocuk babası Akkoç, "Ben bu araca nasıl güvenip kullanabilirim. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

OTOPARK MASRAFI DA KABARDI

"Müşterimiz aracını 26 ay önce bize getirdi. Geldiğinde otomobil sıfırdı. Aylık 200 liradan 6 bin liraya yakın, neredeyse bir otomobil parası kadar otopark parası birikti".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Yargıtay Alışveriş Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (145)

Eski türkiye:

Sıfır araba almaktanda korkar olduk bu doğuş grubunu allah bildiği yapsın rezalet firma nasıl mahkeme kararına uymuyor bu ne nasıl adalet memleket bitmiş

37
0
yanıtYanıtla
polatlımobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar kimseyi kötülemek kimsenin de reklamını yapmak istemem ama arkadaşlarının dediği gibi en iyisi genelde JAPONLAR

32
3
yanıtYanıtla
AGANİGİ:

YAZIKLAR OLSUN BİDE DÜNYA MARKASI BUNDAN SONRA ALACAKTA OLSAM ALMAM

29
2
yanıtYanıtla
sabah:

Wosvagen alman malıdır şu an bu olay almanyada olsaydı çatır çatır alır hemde üstünede tazminat alır

29
0
yanıtYanıtla
3:

Volkswagen resmen ayıp etmiş beklemezdim böyle bir markadan

27
2
yanıtYanıtla
LoçobanlarMobil-IOS:

Bunuda AKP ye yordunuzya ne salak adamlarsınız ya

17
12
yanıtYanıtla
ErenMobil-IOS:

Wolswagen için çok kötü bir reklam ama

28
0
yanıtYanıtla
kemal:

yakında lada nın 2015 leri gelince yalvaracaklar tüketiciye araba satmak için

28
0
yanıtYanıtla
vtandş:

ben de almayı düşünüyordum. bu haberden sonra vazgeçtim.

26
2
yanıtYanıtla
MÜŞTERİ:

Laf olsun diye yazmıyorum gerçekten bu araçtan almayı düşünüyordum hatta karar vermiştim fakat bu haberi okuyunca vazgeçtim daha vosvagenin yanından bile geçmem. .

25
3
yanıtYanıtla
Tüm 145 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title