Haberler

Mahkeme Başkanı: "Burası Tiyatro Değil"

Dursun Çiçek'in, 1981 yılında girdiği, teğmen olması nedeniyle tayinler sonucu bıraktığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne dönmek için yazılı başvuru yaptığı öğrenildi.

Güçbirliği ADAYLARINDAN "BALYOZ" PROTESTOSU

Savcı tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi

Dursun Çiçek'in, 1981 yılında girdiği, teğmen olması nedeniyle tayinler sonucu bıraktığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne dönmek için yazılı başvuru yaptığı öğrenildi.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 29. duruşmasında taleplerin alınması tamamlandı. Duruşmaya taleplerin değerlendirilmesi için ara verildi.

"KASTETTİĞİ KİŞİ BENSEM GEREĞİNİ YAPALIM"

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmada, talpeler bölümünde söz alan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına söz alarak, "Dün bir yüzbaşı arkadaşımız (Mehmet Ulutaş) , 'gözümüzün içine baka baka bizim burada olduğumuzu bilen komutanlar bunu devam ettiriyor, çıksınlar açıklama yapsınlar' söyleminde bulundu. Ben bu hususu kabul etmiyorum. Bunu savunmamda da beyan ettim. Eğer kastettiği kişi bensem bunun gereğini yapalım. Değilsem ifadesin değiştirsin bu kayıtlara geçsin" diye konuştu.

Ulutaş, Çetin Doğan, Cengiz Köylü ve diğer sanıkların CD ve belgelerin sahte olduğuna dair açıklamalarda bulunduğunu belirterek, "Basından öğrendiğimiz kadarıyla bir polis müdürü askeri savcılığa gidip 3-4 saat ifade veriyor. Beyanında bunlardan bahsediyor. Genelkurmay niye bu duruma açıklama yapmıyor. Dün söylediklerime bunun dışında bir kanaat yüklenmemesi kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

SAVUNMALARA DEVAM EDİLDİ

Savunmasını yapan Hasan Fehmi Canan, planla ilgili hiçbir bilgisi ve ilgisi olmadığını belirterek, emir gereği seminere katıldığını ifade etti. Salim Erkan Bektaş da iddianameye konu olan CD'lerin sahteliğinin kanıtlandığını söyledi. Bektaş, seminere usüle uygun olarak görevi gereği katıldığını belirterek, "Bilgisayar kayıtlarının delil olmadığı Ceza Hukukunun öğretisi olup Yargıtayın kararıdır. Bu dava ne hukuki nede kanunidir. Ben hükümete yönelik hiçbir fiiliyatta bulunmadım. Darbe planına şait olmadım. Beraatimi talep ederim" diye konuştu.

MAHKEME BAŞKANI : "BURASI TİYATRO DEĞİL"

Duruşmada sanıklardan Tuncay Çakan da savunmasını yaptı.

Tuncay Çakan'ın avukatı Salim Şen, Mahkeme Başkanı Ömer Diken'in de sanıkların tahliyesi yönünde oy kullanan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay'ın "Selam sabah kesildi" şeklindeki beyanlarına "dedikodu" dediğini ifade etti.

Şen, "Mahkeme kararına dedikodu derken, Mehmet Baransu'nun elinde bavulla savcılığa geldiğinde, 'Kaynağım güvenilir açıklayamam' beyanına nasıl itibar ettiniz? Bu kadar sahte evraklara nasıl dedikodudan öte hukuki gerçeklik addederek, 3 kere tutuklama kararı vererek, ısrar ettiniz. Adil ve tarafsız bir yargılamadan bahsedilebilmesi için bu getirilenlerin de çöp olarak kabul edilmesi gerekirdi" diye konuştu. Avukat Şen'in bu sözlerinin alkışlanması üzerine Başkan Diken, "Burası tiyatro değil" diyerek, izleyicileri uyardı. Diken, dünkü duruşmada söylediği "dedikodu" konusunun yanlış anlaşıldığını belirterek, "Hukuki olan kısımlar hukuk metnidir. Akçay'ın meslektaşlarının 'selamı sabahı kestiğine' ilişkin sözleri şahsi görüşüdür. Bu kısım hukuki değildir. Akçay'a verdiği karardan dolayı selamı kesen varsa, Teftiş Kurulu bunun gereğini yapsın" dedi.

8 SANIĞIN SAVUNMASI TAMAMLANDI

Tümgeneraller Salim Erkal Bektaş, Hasan Fehmi Canan ve Ahmet Yavuz Kurmay Albay Ahmet Küçükşahin, Emekli Albaylar Erdal Akyazan ve Ahmet Şentürk ile Emekli Tümgeneral Tuncay Çakan'ın savunmaları tamamlandı. Böylece 37 tutuklu sanığın savunması tamamlanmış oldu.

"DARBEYE KARŞI ÇIKTIĞIM İÇİN DAYAK YEDİM"

Savunmasını yapan emekli Albay Erdal Akyazan, Savcı Savaş Kırbaş'ın geçen duruşmalarda 12 Eylül'le ilgili soru sorusuyla ilgili olarak"Savcı gözlerinde şimşekler çakarak "11 Eylül'de neredeydiniz?" diye soruyor. Ben darbeye karşı çıktığım için sorguda dayak yiyordum" dedi.

"HALA SUSUYORSUNUZ"

Akyazan, Savcı Savaş Kırbaş'a, "Kenan Evren 13 Eylül günü Çankaya'da Atatürk'ün koltuğuna otururken siz neredeydiniz?" diye sordu. mahkeme heyetinin hep sustuğunu söylen Akyazan, "İddia makamı olmayana var dedi, ispatladık sustunuz. İddia makamı olanı sakladı, ispatladık sustunuz. İddia makamı kanıt dedi, sahte dedik, ispatladık, sustunuz. Bunlar tuzak, çete işi dedik, soruşturun dedik sustunuz. Hala susuyorsunuz" dedi.

SAVCI TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİ

Savunmaların ve taleplerin tamamlanmasının ardından Savcı Savaş Kırbaş, mütaalasını açıkladı. Savcı Kırbaş, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Duruşmaya taleplerin değerlendirilmesi için ara verildi.

ÇİÇEK'TEN HUKUK FAKÜLTESİNE DÖNME BAŞVURUSU

Bu arada "İrtica ile Mücadele eylem Planı" davasının da tutuklu sanığı olan Dursun Çiçek'in, 1981 yılında girdiği, teğmen olması nedeniyle tayinler sonucu bıraktığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne dönmek için yazılı başvuru yaptığı öğrenildi.

GÜÇBİRLİĞİ ADAYLARINDAN "BALYOZ" PROTESTOSU

Öte yandan Cumhuriyet Güçbirliği bağımsız milletvekili adayları Silivri Cezaevi önünde Ergenekon ve Balyoz Davaları'nı protesto etti. Adayla, duruşmaya ara verilmesinin ardından cezaevi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Açıklamaya Kırklareli Bağımsız Milletvekili Adayı Gazeteci Halil Nebiler, İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın adına eşi Nilgül Doğan, Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı emekli Binbaşı Zafer Şen, İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı eski ADD Marmara Bölge Sorumlusu Ümit Ülgen ve Edirne Bağımsız Milletvekili Adayı eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı emekli Hakim Mehmet Saygın Turan katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title