Haberler

Mahallelinin Baz İstasyonu Tepkisi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir binanın çatısına baz istasyonu kurulması nedeniyle mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir binanın çatısına baz istasyonu kurulması nedeniyle mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Baz istasyonu kurulan binanın tapusuna ortak olduğunu söyleyen bir kişi ise kendisinin böyle bir işe rıza göstermediğini söyledi.

Çorlu'da Nusratiye Mahallesi Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi'nde bulunan Akbaba Apartmanının çatısına baz istasyonu kurulduğunu öne süren mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinin bina önünde toplanması üzerine baz istasyonu kurulma çalışmaları polis nezaretinde gerçekleştirildi. Baz istasyonu kurulan apartmanda büyük harflerle yazan 'Bugün Allah için ne yaptın' yazısı ise dikkat çekti.

Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi numara 58'de bulunan binaya baz istasyonu kurulduğunu belirten bitişikte bulunan 56 numaradaki binanın sahibi Mustafa Özcan baz istasyonu kurulmasını istemediklerini söyledi. Hüseyin Akbaba ile tapularının ortak olduğunu da dile getiren Özcan, "Benim buraya baz istasyonu kurulması için herhangi bir onayım, rızam olmadı. Bu arsanın yarı tapusuna da ben sahibim. Ben kesinlikle böyle bir şey istemiyorum. Bunun buradan kaldırılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

Özcan, baz istasyonunun kaldırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, Çorlu Kaymakamlığına da şikayette bulunduğunu ifade etti. Mustafa Özcan, baz istasyonlarının zararlarını bildiklerini ve kesinlikle kurulmasını istemediklerini de söyledi.

Mahalle sakinlerinden İsmet Gümüş de baz istasyonu kurulmasını istemediklerini ifade ederek, "Çorlu kanser vakalarının artış gösterdiği bir yer oldu. Biz kanser olmak istemiyoruz. Mahallemizde baz istasyonu kurulmasına karşıyız. Ortak tapu bulunan bir yere ortaklardan biri istemediği halde nasıl baz istasyonu kurabiliyorlar. Bunu da anlamak mümkün değil. Baz istasyonu istemiyoruz" dedi.

Şehri Gök de bina sahiplerinin kurulan baz istasyonu karşılığında senelik 10 bin lira para alacaklarını öğrendiklerini ifade ederek, "10 bin lira için bunca insanı hasta etmeye hakları var mı? Bizim de çocuklarımız var, bu çocuklar büyümesin mi, çocuklarımız askere gitmeyecekler mi? Biz burada baz istasyonu olmasını istemiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinin tepkileri nedeniyle binada sürdürülen baz istasyonu kurulması çalışmaları sırasında Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bina önünde tedbir aldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Özcan Tekirdağ Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title