Haberler

Mahallelinin Atık Su Çilesi

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesinde Mahalle Aralarındaki Atık Su, Mahalle Sakinlerine Rahatsızlık Veriyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde mahalle aralarındaki atık su, mahalle sakinlerine rahatsızlık veriyor.

Atatürk Mahallesi Elif Sokak sakinleri, atık su nedeniyle çektikleri sıkıntıların bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade ettiler. Atık sularını sokağa bırakmak zorunda kaldıklarını ve bu yüzden çevrede sürekli rahatsız edici kokuların oluşmasıyla, mahalle sakinleri, belediyenin bu sorunlarına acilen bir çözüm getirmesini bekliyor.

Kanalizasyon şebekesinin olmamasından dolayı sıkıntı çektiklerini ifade eden sokak sakinleri, "Akçakale'de kanalizasyon alt yapı şebekesi biteli 7-8 yıl oldu. Ancak bizim sokağa ikinci proje yapıldıktan sonra şebeke çekilecek dediler. Ancak yıllar geçti şu ana kadar şebeke çekilmedi. Belediyeye ve yetkililere bu maruzatımızı defalarca söylememize rağmen hiçbir sonuç alamadık. Sokağımızda kanalizasyon alt yapısı olmadığından atık sularımızı sokağa bırakmak zorunda kalıyoruz. Sokağa bırakılan atık su çevreye çok kötü görüntü veriyor. Atık sulardan dolayı sokağımız kokmuş durumdadır. Suyu kapı önlerine bırakmak zorunda kalıyoruz. Atık sular hep evlerimizin çevresindeki çukurlara bırakıyoruz. Burada biriken sular etrafa pis kokular veriyor ve insanları rahatsız ediyor. Kışın rezilliği bir başka, çamurdan dışarı çıkamıyoruz. Bizimde, sokağımızın diğer sokaklar gibi bakımlı ve temiz olmasını istiyoruz. Bizde bu ilçede yaşıyoruz. Diğer mahalle ve sokaklara yapılan hizmetin bizlere de yapılmasını yetkililerden bekliyoruz" iddialarında bulundular.

Belediye Başkanı Ahmet Akay ise, kanalizasyon alt yapı hizmetlerinin bitirildiği 2000-2001 yıllarında, bahsedilen yerlerde yerleşim yerinin olmadığını kaydederek, "Dolayısı ile yerleşim yeri olmayan yerlere alt yapı hizmeti götürülemezdi. Ancak ilçenin gelişip büyüdüğü gerçek. Şu anda bazı kenar mahallelerimizde proje dışında kalmasından dolayı kanalizasyon alt yapısı bulunmamaktadır. Bu yerleşim yerlerine alt yapı hizmeti getirmek için girişimlerimiz olmuştur. İkinci proje ve ödenek gelmesi halinde ilçemizde eksik kalan alt yapı hizmetlerimizi bitireceğiz. Eksik alt yapı hizmetleri için tahminen 6 veya 7 bin YTL'ye ihtiyaç vardır" dedi.

(MD-MY-OÇ-Y) 14.05.2008 11:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title