Haberler

Güçlü Kadınlara Hayat Veren Ünlüler

Güncelleme:

Tarihe mal olmuş ya da dünya çapında çok ses getirmiş bazı isimler, ölümlerinin ardından dahi konuşulmaya devam ediyor.

NAOMI WATTS LADY DIANA

Lady Diana'nın ölümünün üzerinden 15 yıl geçmiş olsa da, o hala İngiltere'nin en çok konuşulan isimlerinden biri. Prens Charles'tan olaylı şekilde boşanması, yaşadığı yasak ilişkiler ve son olarak Dodi Al Fayed ile birlikte bir kazada hayatını kaybetmesi; gündemi oldukça meşgul etmişti. Çekimleri yeni biten 'Diana' filminde rol alan Naomi Watts, prensesin ölmeden önceki son iki yılını, Dr. Khan ve Dodi Al Fayed ile olan ilişkisini konu ediyor. Watts, senaryo kendisine geldiğinde bu kadar güçlü ve tarihe mal olmuş bir kadını canlandırmak konusunda endişeye kapıldığını söylüyor.

NICOLE KIDMAN-VIRGINIA WOOLF/GRACE KELLY

20'nci yüzyılın en önemli İngiliz yazarlarından biri olarak gösterilen Virginia Woolf, dengesiz tavırlarının yanında, yazdığı romanlarla adından sıkça bahsettiren önemli bir isimdi. 2002 yılında Nicole Kidman'ın 'Saatler' (The Hours) filminde ünlü yazarı canlandırması da çok ses getirdi ve hatta Kidman bu rolü ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandı. Kidman, şu sıralarda Grace Kelly'yi canlandıracağı 'Grace of Monaco' filminin setinde zaman geçiriyor. Film, 2014'te vizyona girecek.

KATIE HOLMES -JACKIE KENNEDY

Amerika başkanı John F. Kennedy'nin, 60'lı yıllarda modayı yönlendiren eşi Jackie Kennedy, eşinin ölümünden sonra da hep konuşuldu. Eşinin ölümünün ardından bir yıl boyunca yas tutan First Lady, 1968 yılında Robert F. Kennedy'nin de suikaste kurban gitmesinin ardından ünlü Yunan armatör Aristotle Onassis ile tanışıp Yunanistan'a yerleşti. Bir TV dizisi olarak çekilen 'The Kennedys'te; Jackie Kennedy'yi güzel oyuncu Katie Holmes canlandırdı. Dizi, 30 milyon dolara mal olsa da pek tutmadı.

SIENNA MILLER-EDIE SEDGWICK

Andy Warhol'un 60'lı yıllarda çevirdiği kısa filmlerle adını duyuran Edie Sedgwick, 'It Girl' kavramının çıkış noktası olarak sayılabilir. Sedgwick; Warhol'un aynı zamanda 'The Factory' olarak da bilinen New York'taki stüdyosuna gitmeye başladıktan kısa süre sonra, kendisine yaptığı sanatsal işlerde yardımcı olanlara 'Warhol süperstarları' dediği gruba dahil oldu. 'Factory Girl' filminde Edie Sedgwick'i canlandıran Sienna Miller, çok güzel övgüler aldı. Miller kendisiyle yapılan bir röportajda, Sedgwick'in kendisinden daha zayıf olmasından dolayı yönetmenin ondan kilo vermesini istediğini açıkladı. Ancak bir yandan çalışıp bir yandan da aç kalamayacağı için aktris bunu kabul etmedi.

AUDREY TAUTOU-COCO CHANEL

Şimdiye kadar hayatı pek çok filme ve kitaba konu olan ünlü modacı Coco Chanel, moda dünyasının hala en çok konuşulan isimlerinden biri. Chanel ; sadece çanta ya da giyimde değil, mücevher ve parfümleriyle de tüm kadınların gözdesi. Audrey Tautou'nun; Coco Chanel'i canlandırdığı 'Coco Chanel'den Önce' (Coco Before Chanel ) filmiyle aynı zamana denk gelen Chanel No. 5 parfümünün tanıtım yüzü olması, Tautou'nun bir Chanel kadını olarak anılmasına yetti.

CATE BLANCHETT KRALİÇE ELIZABETH

Cate Blanchett'in, I. Elizabeth'i canlandırdığı 'Elizabeth' filmi ona Bafta, Altın Küre ödülleri ve en iyi aktris dalında ilk Oscar adaylığını kazandırdı. Bir devam filmi olarak çekilen 'Elizabeth: Altın Çağ' filminde yine I.Elizabeth'i canlandırması, güzel oyuncuya yeniden Oscar adaylığı getirdi.

EZGİ MOLA-LATİFE HANIM

Atatürk'ün iki yıl evli kaldığı Latife Hanım, ulu öndere olan aşkı, bağlılığı ve sadakati ile pek çok kitaba konu oldu. Zülfü Livaneli'nin yazıp yönettiği 'Veda' filminde ise Latife Hanım'ı Ezgi Mola canlandırdı. Böylesine dominant bir kadının Mola tarafından canlandırılması bazı kesimler tarafından eleştirildi, bazı kesimler de oyuncuya övgü yağdırdı.

MICHELLE WILLIAMS-MARILYN MONROE

Şimdiye kadar pek çok Hollywood yıldızının taklit ettiği, dönem dönem stilinin moda olduğu Marilyn Monroe, ölümünün üzerinden yıllar geçmiş olsa da hiçbir zaman popülaritesini kaybetmeyecek gibi görünüyor. Michelle Williams; Kate Hudson, Amy Adams ve Scarlett Johansson gibi isimleri geçerek 'Marilyn ile Bir Hafta' (My Week With Marilyn) filminde Monroe'yu canlandırdı. Filmde rol almayı ilk başta kendisiyle tamamen zıt bir karakter olduğu için reddeden Williams, daha sonra çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüp kabul ettiği bu rolüyle Altın Küre kazandı.

KIRSTEN DUNST MARIE ANTOINETTE

Fransa ve Avusturya Kraliçesi olarak anılan ve Fransız Devrimi esnasında vatan hainliği suçuyla idam edilen Marie Antoinette, tarihte adı geçen önemli bir kadın. Antoinette'in hayatı, Kirsten Dunst'ın kraliçeyi canlandırdığı aynı isimli filme konu oldu. Sofia Coppola'nın yönettiği filmi eleştirmenler çok beğendi.

MERYEM UZERLİ HÜRREM SULTAN

Hayatı romanlara, oyunlarına, operalara ve 'Muhteşem Yüzyıl'a konu olan Hürrem Sultan; Sultan Süleyman'ın nikahlı eşi. Osmanlı tarihinde padişahla nikahlanan ilk cariyeyi dizide Meryem Uzerli canlandırıyor. Dizinin televizyonda gösterilmeye başlandığı ilk günlerde Uzerli'nin kilolarıyla ilgili eleştiri yapılsa da, bu konu dizinin başarısı ile unutuldu.

MERYL STREEP MARGARET THATCHER

İngiltere'nin en güçlü kadınlarından biri olarak tanımlanan, bir dönem İngiltere başbaşkanlığı da yapan ve geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Margaret Thatcher'ın hayatı iki yıl önce 'Demir Leydi' (The Iron Lady) filmine konu oldu. Şimdiye kadar 17 kez Oscar'a aday olan Meryl Streep ise Thatcher'ı canlandırdığı bu film ile evine üçüncü Oscar'ını götürdü. Streep, rolüne hazırlanmak için Avam Kamarası'nda bir seansa bile katıldı ve İngiliz aksanı üzerinde çalıştı. Streep, konuyla ilgili bir soruya da "Hem bu rolü oynayıp, hem kendim gibi nasıl konuşabilirim ki..." diye cevap verdi.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Jackie Kennedy Meryl Streep Chanel Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek? 1 Mayıs nöbetçi noter var mı? 1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title