Haberler

Madenköprübaşın’da Bakırcı Rüzgârı Esti

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı İspir'in Madenköprübaşı Beldesinde Coşkuyla Karşılandı.

Kardeş Belediyecilik projesi kapsamında Rize Belediyesi'nin İspir Pazaryolu ve Madenköprübaşı Belediyelerine hibe etmiş olduğu araçların hizmete açılış törenine katılan Başkan Bakırcı, "Beldemize hoş geldiniz" pankartının yanı sıra Rize yöresine ait Tulum eşliğinde karşılandı.

Rize Belediyesi Pazaryolu Belde Belediyesine bir adet temizlik aracı Madenköprübaşı Belde Belediyesine ise itfaiye aracı, temizlik aracı, Beton Mikseri ve yük taşıma amaçlı bir adet kamyon hibe etti. İhtiyaç üzerine her iki Belde Belediye Başkanlarının Rize Belediyesinden talebi üzerine Başkan Bakırcının vermiş olduğu toplam 5 araç ispirin Madenköprübaşı Beldesinde yapılan törenle hizmete sunuldu.

Açılış Törenine Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, Pazaryolu Belde Belediye Başkanı Recep Kaplan, İSPADER Başkanı Hayati Korkmaz, Rize Erzurumlular Derneği Başkanı Ahmet Özyürek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi yöremize ait Tulum eşliğinde oyunlar oynayan Halk Oyunları ekibinin sahne almasının ardından açılış kurdelesi kesiminde, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya İspir Protokolü de eşlik etti.

Törende ki konuşmalara Ovit Dağı Tüneli damgasını vurdu.

Ovit Dağı Tüneli hakkında açıklama yapan Belde Belediye Başkanları; Başbakan Recep Tayyip Eroğan'ın Rize mitinginde yıllardır çok konuşulan fakat hayata geçirilemeyen Ovit Tünelinin proje kapsamına alındığı ve ihalesinin kısa sürede yapılacağı müjdesinin verilmesinden son derece memnuniyet duyduklarını belirten Belediye Başkanları, artık yazları olduğu gibi kış aylarında da ispir halkının rahatlıkla Rize'ye gidebileceğine vurgu yaptılar.

Ayrıca Başkan Bakırcı'nın Beldelerine vermiş olduğu araçlar içinde memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Törende konuşma yapan Başkan Bakırcı; Rize Belediyesinin imkanlarıyla 4 araç Madenköprübaşı belediyesine, 1 araç Pazaryolu belediyesine verdik. Bu bölge insanının çoğunluğu Rize'de yaşıyor.

Son dönemlerde Rize'den ekonomik gücü olan vatandaşlarımız buralardan arazi alma talebinde bulunuyor.Her iki yöremiz arasında bu gibi olaylar ekonomik yükselmesi demektir.Uzun yıllar öncesinden bu yana Ovit Tüneli konuşuluyor.Şimdi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapım aşamasına geldi.Bu proje gerçekleştiğinde kış ayında da ispir'e gidiş, gelişler kolaylıkla sağlanacaktır" dedi.

Tören sonrası Başkan Bakırcı İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer'i makamında ziyaret etti. İspir kaymakamı Sözer, günün anısına Başkan Bakırcı'ya üzerinde İspir Kalesi resmi olan plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title