Haberler

Madenciyi Kurtardı, Kendisi Göçükte Öldü

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki bir madende göçük altında kalan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren emniyet teknikeri Azmi Tozlu'nun cenazesi, defnedilmek üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki bir madende göçük altında kalan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren emniyet teknikeri Azmi Tozlu'nun cenazesi, defnedilmek üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Tozlu'nun, bir çalışanı göçük altında kalmaktan son anda iterek kurtardığı belirtildi.

Eynez Mevkii'nde bulunan özel bir firmaya ait kömür madeninde, dün saat 21. 30 sıralarında göçük meydana geldi. Madende güvenlik önlemlerinin denetimini yapan emniyet teknikeri 24 yaşındaki Azmi Tozlu göçüğün altında kaldı. Maden işçileri tarafından toprak altından çıkarılan genç tekniker sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından, ambulansla Soma Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda öldü. Tozlu'nun cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

ÇALIŞANLARDAN BİRİNİ İTEREK KURTARMIŞ

Havasız kaldığı için yaşamını yitirdiği otopsi sonucuyla kesinleşen Azmi Tozlu'nun cenazesini almak üzere yakınları İzmir Adli Tıp Kurumu'na geldi. İşlemlerinin tamamlanması için morg önünde bekleyen kuzeni Erkan Selen, "2 saatte bir kontrol amacıyla madene iniyordu. Yine kontrol için madene indiği sırada göçük meydana gelmiş. Maden işçilerinden birinin göçüğün olduğu bölgeden iterek uzaklaştırabilmesine rağmen, kendisini kurtaramamış" dedi.

Hasta nakil aracıyla Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ne götürülen Tozlu'nun cenazesi, Kumkuyucak Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Köy mezarlığı'nda defnedildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title