Haberler

Macaristan'daki Türk STK'lar Seçim Sonuçlarından Memnun

Güncelleme:

Macaristan'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütü üyeleri, Türkiye'de düzenlenen yerel seçimlerin sonuçlarından memnun olduklarını dile getirdi.

Macaristan'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütü üyeleri Türkiye'de düzenlenen yerel seçimlerin sonuçlarından memnun olduklarını dile getirdi.

Seçim sonuçlarını İHA muhabirine değerlendiren Türk dostu Macar-Türk Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eş Başkanı Tamas Hegedüs, "Türkiye, Erdoğan ve AK Parti ile dünya devi olacak" açıklamasında bulunarak, yerel seçimlerden AK Parti'nin açık ara farkla zafer kazandığını söyledi. Türkiye'de dün gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonuçlarının, Türk halkının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye verdiği desteği gösterdiğini kaydeden Hegedüs, "Bu tam bir zaferdir. Türkiye'de son 10 ay içinde AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ın tökezlemesi için uluslararası bir gayret sarf edildi. Türkiye'nin 12 yıl içinde gösterdiği başarılar çoğu dünya devi ülkeler tarafından kıskanılıyor. Bu güçler Türkiye'de bir kaos ve güvensizlik ortamının oluşmasında çok memnun olacakları kesindi. Ancak Türk halkı dün kalkınma ve güven istediğini gösterdi" diye konuştu.

Seçimlerin sona ermesinin ardından Türkiye'ye yeniden güven ve sakinlik geleceğini söyleyen Macar Milletvekili, Macarların Türkiye'yi kardeş ülke olarak gördüğünü, Türkiye'nin büyümesinden ve güçlenmesinden ötürü Macar parlamentosunun yanı sıra Macar halkı da mutlu olacağını, Macar halkının Başbakan Erdoğan ve AK Parti hükümetinin son 12 yıl içinde Türkiye'de gösterdiği "başarı hikayesini" devam ettirmesi için destek verdiğini söyledi.

Macaristan'da uzun zamandan bu yana faaliyet gösteren Macaristan Türk İslam ve Kültür Birliği Başkanı Fadıl Başar ise, AK Parti'nin girdiği 8. Seçimden de başarıyla galip çıktığını belirtti. Başar, "Burada dikkat edilmesi gereken husus, daha önce AK Parti'nin seçimlerde diğer partilerle tak tek mücadele ederken, bu seçimde karşılarında bir güç odağı olarak birleşen diğer bütün muhalefet partilerine karşı yarıştı. Görülüyor ki, muhalefet partileri bir araya gelse bile AK Parti'nin bu yükselişinin önüne geçecek vaziyette değiller. Bu seçim sonuçları vatana, millete hayırlı olsun" ifadesinde bulundu. Başar, Macaristan'daki şu anki hükümetin de Türkiye'nin izlemiş olduğu politikayı sevdiğini ve desteklediğini, Macar politikacılarının da seçimlerde Türk halkının istikrarı seçmesinde memnun olduklarını söyledi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Macaristan Başkanı, aynı zamanda Budapeşte ELTE Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nden mezun olan Mehmet İnceoğlu, Türk halkının milli iradeye destek vererek tekrar aynı hükümetin arkasında durduğunu, dün yerel seçimlerde ortaya çıkan sonuçların önümüzdeki yıl yapılacak olan genel seçimlerde de aynı olacağını ümit ettiğini söyledi. Yurt dışında yaşayan Türkler olarak Türk hükümetini yakından takip ettiklerini belirten İnceoğlu, AK Parti hükümetinin yurt dışında yaşayan Türklerle ilgili çok güzel çalışmalar yaptıklarını, hukuk, siyasal, sosyal alanlarda istedikleri sonuçları elde ettiklerini kaydetti. İnceoğlu, Macaristan ve diğer Avrupa ülkeleri arasında örnek teşkil eden bir ülke olunduğunu söyleyerek, "Öyle bir hükümete sahibiz ki, dünya şu anda bizim hükümetimizi takip ediyor. Macaristan'da siyasal ve sosyal halk Türkiye'yi çok yakından takip ediyor. Son dönemlerde Türkiye'de yaşanan gösterilerde yanlış bilgilendirmeler gelmesiyle Macaristan'da sıkıntı oluşturdu ama dünkü seçimlerle birlikte Macar halkının Türk hükümeti hakkındaki görüşleri yeniden yenilendi ve desteklerini görüyoruz" dedi.

Macaristan Türk-Macar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve ülkenin en büyük işlenmiş altın toptancısı durumundaki şirketin sahibi olan Salih Güneş, Yerel seçimlerin beklendiği gibi geçtiğini, Türk halkının milli iradeye sahip çıktığını söyledi. Alınan bu sonuçlarla birlikte milli iradenin tam yola devam etmesini açıklayan Güneş, "Avrupa'da yaşayan Türkler adına müthiş sevindirici bir zafer oldu. İnanıyorum ki bu başarıyı daha uzun yıllar devam ettirecek" diye sözlerini bitirdi.

Macaristan Anadolu'yu Yaşatalım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Güneş, Türk halkının 2023'e ve milli iradeye sahip çıktığını, Erdoğan'a verilen desteğin takdire şayan olduğunu, bir Türk vatandaşı olarak Başbakanla gurur duyduğunu açıkladı. Güneş, Erdoğan'ın bir dünya lideri olduğunu, yerel seçimlerde hak ettiği ve gereken saygıyı gördüğünü, öte yandan Macar halkının da Türk halkını kardeş, Erdoğan'ı ise dünya lideri olarak gördüğünü bunun da kendisini çok mutlu ettiğin ifade etti.

Macaristan Türk-Macar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Abdikoğlu, yerel seçimlerin ardından herkesin gereken dersi aldığını, milli iradenin galip geldiğini, Ak Parti'nin 2009 yerel seçimlerine göre yüzde 6 daha fazla oy aldığını, bu kadar yapılan kaosa rağmen yüzde 6'lik oy artışının çok çok başarılı olduğunu, sadece Türkiye'de değil Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının da Sayın Başbakan Erdoğan'ın yanında olduğunu, Macaristan hükümetinin bile Ak Parti'nin galibiyetinden çok mutlu olduğunu belirtti. Abdikoğlu, "Hızla büyüyen bir Türkiye, Türkiye'nin izinden giden bir Macaristan var. Macaristan'da herkes Ak Parti'nin yaşanan gösteri olaylarından sonra yerel seçimlerde oy kaybedeceğini zannetti. Onlarda gördü ki güçlü bir Recep Tayyip Erdoğan var, kaybetmeyecek olan bir parti var. 2023'e kadar çok güçlü bir Ak Parti olacağını düşünüyorum" dedi.

UETD Macaristan Yönetim Kurulu Üyesi Mete Şekercioğlu, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olarak 2002 yılında Macaristan'a geldiğini, 12 yıl önce Macaristan'a gelirken gerek akrabalarının, gerekse arkadaşlarının kendisine çok şanslı olduğunu, Türkiye'den kurtulduğunu söylediklerini belirtti. Şekercioğlu, "Türkiye, enerji tasarrufu yapan, kendi parasından sıfırları atamayan, yurt dışından ekonomist getiren, bir Bolu tünelini açmaya gücü olmayan bir ülkeydi. 12 yıl içinde Türkiye'nin bir istikrar, bir ekonomik güçlenme yakaladı. Gerek yurt dışından sorumlu bakanlıkların ve kurumların kurulması, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına ciddi manada yardımcı olmaları bizleri gururlandırıyor" diye konuştu.

Şekercioğlu, bir sosyoloji mezunu olarak, bir toplum bilimci olarak yapılan karalama kampanyalarının insanları kandıramadığını, Türkiye'nin genç ve akıllı bir nüfusunun olduğunu, bu açıdan AK Parti'nin oylarında bir düşüş yaşanmayacağını tahmin ettiğini kaydetti. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Macaristan Ak Parti Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title