Haberler

Liselerarası Bilgi Yarışması Ödül Töreni

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı liselerarası bilgi yarışmasında tanıdığını söyledi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı liselerarası bilgi yarışmasında tanıdığını söyledi.

Şahin, Karabük'teki ziyaret ve gezileri kapsamında Hürriyet Caddesi'ndeki esnafla sohbet etti, bir esnaftan şeker hastalığına iyi geldiği söylenen "sitrin taşı" kolyesinden 30 lira ödeyerek satın aldı.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) işçileriyle öğle yemeğinde biraraya gelen Şahin, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut'un yanı sıra KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel ile birlikte fabrikanın sağlık merkezini gezdi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ile bir alışveriş merkezindeki esnaf ziyareti sırasında "hava hokeyi" oyunu oynayan Şahin, AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar'a ait mağazadan kendisine ve gazetecilere kravat satın aldı.

Daha sonra kentte yayın yapan Bizim Radyo Televizyon (BRTV) kanalınca düzenlenen Liselerarası Bilgi Yarışması'nın ödül törenine katılan Şahin, örnek organizasyona katılanlarla birarada olmaktan mutluluk duyduğunu, Cumhuriyeti kuran meclisin başkanı olarak gelecek Türkiye'nin sorumluluğunu üstlenecek gençlere hitap etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Lise ve ortaokul yıllarında benzer heyecanı yaşadığını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Uzun süredir bu tür bilgi yarışmalarına tanık olamıyoruz. İşte Karabük'te BRTV televizyonu ve Mehmet Çetinkaya öncülüğünde 7 senedir bu yarışmaların yapıldığını biliyorum ve takip ediyorum. Ama kendileri çok daha önemli bir adım daha atarak Türkiye genelinde bunu yaygınlaştırmaya karar verdiler. İnşallah ilki de herhalde bu ayın sonunda Ankara'da gerçekleşecek. O bakımdan bu organizasyona destek veren herkese, her kuruma yürekten teşekkür etmeyi ve taktirlerimi sunmayı bir görev biliyorum. Gençlerimiz centilmence yarıştılar, ben de büyük heyecanla en az onlar kadar duyduğum heyecanla kendilerini takip ettim. Yarışmaya katılan tüm okullarımıza ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum ve teşekkür ediyorum. "

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE İLK TANIŞMA-

Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile benzer bir yarışmada tanıştığını belirterek, şöyle devam etti:

"O zaman bilgi yarışması tarzında değildi, münazara tarzındaydı. Yine 3 kişiden oluşuyordu ekipler ve bir konu veriliyordu. Yanlış hatırlamıyorsam 'Türk işçilerinin Avrupa'ya gitmesi Türkiye'nin yararına mıdır, zararına mıdır?' konusunda münazara yapmıştık. Yararındadır tezini bir ekip, zararınadır tezini diğer ekip savunuyordu. Sanırım 5 dakikada savunmanızı yapıyordunuz ve bir jüri vardı. Onlar bu savunmaya göre puan veriyorlar ve bir ekip tabii birinci oluyordu. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile böyle bir yarışmada rakip olduk ve kendisini ilk orada tanıdım. O zaman benden 2 yaş küçüktü. O ikinci sınıftaydı ben dördüncü sınıftaydım. Münazarada hitabet çok önemlidir. Meramınızı çok iyi anlatmanız, tezinizi çok iyi savunmanız gerekir. Tayyip Erdoğan, gerçekten çok güzel bir savunma yapmıştı ve orada ilk dereceyi paylaşmıştı. Demek ki bu tür yarışmaların bizim hayatımızda unutulmaz anları oluyor. Ben de aranızda yıllar önce yaşadığım bu anıyı sizlerle paylaşma imkanı buldum. "

BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya da 7 yıldır kentte sürdürdükleri yarışmayı ülke genelinde yaygınlaştırma hayali kurduklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Bu hayalimizi TBMM Başkanımız Mehmet Ali Şahin ile paylaştık. 22-29 Mayıs tarihlerinde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in himayelerinde ve Milli Eğitim Bakanlığının izni ile Türkiye Liselerarası Bilgi Yarışması'nı düzenleyeceğiz. Ülkenin dört bir yanından gelen yarışmacı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Başkent Öğretmenevi'nde bir hafta konaklayacaklar. TRT Anadolu kanalından da yarışmalar yayınlanacak. Bu başarı Karabük'ün ve Karabüklüler olarak bizlerin başarısıdır. TBMM Başkanımıza huzurlarınızda şükranlarımı sunarım. "

Dereceye giren okullara hediyelerini veren Şahin, törenin ardından AK Parti Karabük İl Başkanlığı delegesi Mustafa Sürmen'in geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden kayınvalidesi Miyesse Sürmen'in Merkez Camisi'ndeki cenaze namazına katıldı.

- KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title