Haberler

Lise Öğretmeni, Tabloya Irak Savaşını Yansıttı

Ankara'nın Kazan İlçesindeki Kazan Çok Programlı Lisesi'nde Resim İş Öğretmeni Olarak Görev Yapan Nurullah Erdoğan 6'ıncı Kişisel Sergisini Eskişehir'de Açtı. Sergide Erdoğan, ABD'nin Irak Operasyonundaki Kan ve Gözyaşlarını Tablolarından Birine Yansıttı.

ANKARA'nın Kazan ilçesindeki Kazan Çok Programlı Lisesi'nde resim iş öğretmeni olarak görev yapan Nurullah Erdoğan 6'ıncı kişisel sergisini Eskişehir'de açtı. Sergide Erdoğan, ABD'nin Irak operasyonundaki kan ve gözyaşlarını tablolarından birine yansıttı.

Sanatçı öğretmen Nurullah Erdoğan'ın sergisi dün akşam Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde izleyicilere açıldı. Sergi açılışına CHP Milletvekili Mehmet Ali Arıkan, Vali Yardımcısı Faruk Eraslan ile çok sayıda kişi katıldı. Sergide Nurullah Erdoğan'ın 37 yağlıboya resim tablosu, 12 heykel ve 2 de rölyef eseri bulunuyor.

Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galeresi'nde 15 Şubat 2007 tarihine kadar izleyicilere açık tutulacak olan sergide en çok ilgiyi Irak'taki savaşı konu alan tablo gördü. Nurullah Erdoğan yaptığı toblo ile ilgili olarak, ''Bu resimde Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak'a getirdiği kan ve gözyaşında boğulan insanların sırtlarını savaşa dönüp Allah'a umut bağlamalarını anlatmaya çalıştım'' dedi.

Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Heykel Ana Sanat Dalı Resim-İş Bölümü mezunu olan 13 yıllık resim iş öğretmeni Nurullah Erdoğan'ın Türkiye'nin ilk köylü kadın milletvekili olan 'Satı kadın' anıtını yaptığı, Atatürk köşesi, mask, duvar resimleri, pano ve rölyef çalışmalarının bulunduğu belirtildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Erdoğan 2005 yılında Türk Eğitim-Sen'in düzenlediği yağlı boya resim yarışmasında ise ikinciliği elde etti.

Eyüp KELEBEK

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title