Haberler

Lise Öğrencilerinden Örnek Davranış

Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, harçlıklarından topladıkları paraları ve açtıkları kermesten elde ettikleri 800 TL'yi ülkelerindeki savaştan kaçarak Gaziantep'te eğitimlerini sürdüren Suriyeli öğrencilere bağışladı.

Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, harçlıklarından topladıkları paraları ve açtıkları kermesten elde ettikleri 800 TL'yi ülkelerindeki savaştan kaçarak Gaziantep'te eğitimlerini sürdüren Suriyeli öğrencilere bağışladı.

Öğrenciler elde ettikleri paranın çekini Okul Müdürü Mustafa Sertkaya, Coğrafya Öğretmeni Pınar Bodur, Beden Eğitim Öğretmeni Halil Büyükçakır ile birlikte Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın'a teslim etti.

Kaymakam Aydın, öğrencilerin bu davranışının örnek bir davranış olduğunu belirterek, "Önemli olan paranın miktarı değil. Önemli olan burada öğrencilerin ve öğretmenlerinin tutum ve düşünceleri" dedi.

Bu davranışın diğer öğrencilere ve topluma örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade eden Aydın, "Ben her zaman bunu söyledim. İnsan öncelikle bireysel olarak erdemli olmalı. Toplum olarak kamil ve erdemli insanlar olmalıyız. Bugün bu öğrencilerin yaptığı davranış alkışlanacak bir davranıştır. Düşüncelerinden dolayı hepsini kutluyorum. Miktar ne olursa olsun. Önemli olan düşünce ve uygulamadır. Öğrencilerin akranlarını düşünmeleri ve bir nebze de olsun onlara katkı yapmaları tebrik edilecek bir davranıştır." diye konuştu.

Veren elin, her zaman alan elden daha üstün olduğunun altını çizen Aydın, "Bu düşünce ile bu faaliyeti uygulamaya koyan öğrencileri ve okul idarecilerini yürekten kutluyorum. Onları alkışlıyorum. Aynı davranışı diğer toplum bireylerimizin de yapmasını arzu ediyorum" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Mustafa Sertkaya ise, kendilerine herhangi bir talimat gelmeden öğrencilerin böyle bir faaliyete geçmesinin öneli olduğunu vurgulayarak, "Öğrencilerimizden öğretmenlerine böyle bir faaliyet yapmak için öneri gelmiş. Öğretmenimiz de konuyu benimle paylaştı ve hemen harekete geçerek uygulamaya koyduk. Okulda bir kermes düzenledik. Elde ettiğimiz gelirin yanına öğrencilerimiz harçlıklarından da katkı yaparak bu rakama ulaştık. Önemli olan öğrenci ve öğretmenlerimizin davranışlarıdır. Hepsini ayrı ayrı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Coğrafya öğretmeni Pınar Bodur da, okuldaki öğrencilerin çoğunun ailelerinin şehir dışında olmasından dolayı velilerinin kermese çok fazla katkı yapamadığını, ancak buna rağmen öğrencilerin kendi kendilerine güzel bir faaliyete imza attıklarını söyledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabahattin Zaim Mehmet Aydın Gaziantep Yerel Haberler

title