Haberler

Limanın İsmi Tartışmaya Neden Oldu

Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın ismi Zeytindağ ve Çandarlı belediye başkanları arasında tartışmaya neden oldu.

Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın ismi Zeytindağ ve Çandarlı belediye başkanları arasında tartışmaya neden oldu.

Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, tamamlandığında dünyanın en büyük 10. limanı arasına girecek olan ve yapımı deven eden limanın isminin Çandarlı olduğunu, limanın planlama ve temel atma törenlerinde Çandarlı isminin geçtiğini belirtti. Dağdelen, "Bunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, il başkanımız da böyle biliyor. Önce başka isim verilmiş olsaydı hiç itiraz etmezdim. Şu saatten sonra limanın ismini değiştirmeye kalkarlarsa sonuna kadar mücadele ederim" dedi.

Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergun ise limanın yapılacağı alanın Zeytindağ sınırlarında olduğunu belirterek, "Buna rağmen limanın ismi Çandarlı Limanı olarak yazılıp çiziliyordu. Şimdi adalet yerini bulacak ve limanın ismi Ege Limanı olarak değiştirilecek. Bundan sonra limanın tek ismi var o da Ege Limanı" şeklinde konuştu.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

zeytindağ çandarlı ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title